Hennes nya namn. Bok 2, Ungdomsår (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Neapelkvartetten (del 2)
Antal sidor
493
Utgivningsdatum
2017-08-17
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Översättare
Johanna Hedenberg
Originaltitel
Storia del nuovo cognome
Dimensioner
150 x 30 x 15 mm
Vikt
240 g
SAB
Hce
ISBN
9789113079325

Hennes nya namn. Bok 2, Ungdomsår

(89 röster)  |   Läs 6 recensioner
Pocket,  Svenska, 2017-08-17
89
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
"Att äntligen få läsa en roman som uppgraderar väninnerelationen och ger den dess rättmätiga plats är därför otroligt upplyftande."
Dagens Nyheter

Del två i Elena Ferrantes romansvit om de båda barndomsvännerna Lila och Elena tar vid där den första delen slutade. Lilas äktenskap med charkuterihandlaren Stefano Carracci visar sig redan på bröllopsnatten katastrofalt och Lila försöker att med alla medel ta sig ur det. När hon av hälsoskäl skickas till ön Ischia för en sommarvistelse övertalar hon Elena att följa med som betald sällskapsdam, men vistelsen får oanade följde för dem båda och inverkar drastiskt på deras framtida liv.

Den minutiöst skildrade vänskapen mellan Elena och Lila pendlar mellan sårande nonchalans och djupaste samhörighet. I Hennes nya namn få den sin fortsättning när de båda flickorna mognar till unga kvinnor och tvingas betala ett smärtsamt pris för det, var och en på sitt vis.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Hennes nya namn. Bok 2, Ungdomsår
 2. +
 3. Det förlorade barnet. Bok 4 Medelålder och åldrande

De som köpt den här boken har ofta också köpt Det förlorade barnet. Bok 4 Medelålder och åldr... av Elena Ferrante (pocket).

Köp båda 2 för 178 kr

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Hennes nya namn. Bok 2, Ungdomsår. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Har inte läst första boken
  solrosen, 1 november 2020

  Jag såg dramatiseringen av första boken och var nyfiken på vad som hände sedan. Boken är läsvärd med klarsynthet om hur det är att vara på väg in i vuxenlivet. Intressant med en annan kultur och hur det var att växa upp under fattiga förhållanden. Jag håller men en tidigare recensent om att boken skulle vunnit på att kortas ner; jag lessnade inland och skumläste, men så plötsligt hände något intressant igen .

 2. Väl berättad och gripande men onödigt mångordig
  Gabriella M, 4 februari 2020

  Denna andra bok i Neapelkvartetten är precis som Min fantastiska väninna enkel och rolig att läsa. Det är en väsentligt längre bok (493 sidor) än den första, och den är onödigt mångordig: som om berättaren själv tappat den röda tråden. Boken skulle ha vunnit på att vara 50-100 sidor kortare. Läsaren frestas till att skumläsa rätt många avsnitt. Men så fort man slappnar av kan det komma något väldigt träffande: nära nog genialiskt, alldeles lysande.
  Boken har en del språkliga och berättar... Läs hela recensionen

 3. Oemotståndlig
  Bo L, 17 december 2019

  Jag vill bara läsa mer och mer av denna författare. Fantastiskt duktigt och bra om italiensk kultur i de lägre samhällsklasserna. Väntade på fortsättningen.

 4. Bättre än den första boken
  Bokdjungeln , 14 augusti 2019

  Efter att ha läst (och gillat) den första delen av denna kvartett så var jag spänd på hur bok nummer två skulle kunna hålla måttet. Jag måste säga att jag gillar denna bok mer än den första. Trots att det är fler sidor i denna så kändes den kort. Det händer så mycket i flickornas respektive liv och i deras relation till varandra att man hela tiden vill läsa mer, och därav går den snabbt att läsa ut.

 5. Tonårsliv
  Ariadne, 28 december 2017

  Elena och Lila följer olika spår i livet och deras tillvaro är inte enkel. Elena oroar sig ständigt för att inte vara tillräckligt bra i skolan. Lila vantrivs i sitt äktenskap. Båda flickorna kämpar med sina egna och varandras svårigheter och problem, för få ihop tillvaron på ett uthärdligt sätt. Mot slutet av boken kan man ana lite ljus i mörkret, men sannolikt lurar fler bekymmer i framtiden. Denna bok är på sätt och vis bättre än den första boken.

 6. Superbra
  Birgitta Larnefeldt, 20 november 2017

  Boken är mycket lättläst och spännande. Två flickor i arbetarmiljö får olika liv. Den ena lyckas ta sig ifrån sin arbetarmiljö medan den andra stannar kvar. Rekommenderas. Jag sträckläste boken.

Visa alla 6 recensioner

Fler böcker av Elena Ferrante