Andarnas hus (ljudbok)
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (540.3 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Gunilla Nyroos
Utgivningsdatum
2017-12-27
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Översättare
Lena Anér Melin
ISBN
9789113080888

Andarnas hus Ljudbok

(17 röster)  |  Läs 2 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2017-12-27

Styckköp

169

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
2017 är det 35 år sedan Isabel Allende begick sin numera mytomspunna debut med romanen Andarnas hus. Romanen började som ett brev till Allendes döende farfar och skrevs under tiden hon levde i exil i Venezuela. På omvägar fick Allende höra talas om den legendariska agenten Carmen Balcells i Barcelona och skickade sitt manus dit med post. Resten är litteraturhistoria ett författarskap var fött. Andarnas hus har idag getts ut i nära 40-talet länder.

Andarnas hus är på en och samma gång en familjekrönika och en historisk skildring av ett icke namngivet latinamerikanskt land under 1900-talet. I centrum står Esteban Trueba, patriark och stor jordägare som så småningom väljer att kandidera till presidentposten. Férula, hans syster, som är den som sköter deras mor och egendomen. Clara, Estebans eteriska och undflyende hustru som står i kontakt med förfädernas andar. Esteban och Clara blir föräldrar till den upproriska Blanca, flickan som gör som hon vill och föder dottern Alba, frukten av Blancas förhållande med förmannen på familjen Truebas ägor.

Andarnas hus blev en internationell storfilm 1993 i regi av Bille August med Meryl Streep, Glenn Close och Jeremy Irons i huvudrollerna.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Andarnas hus. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Jobbig uppläsare
    -, 24 januari 2023

    Jag klarar inte av att lyssna på denna uppläsare. Tyvärr.

  2. Fantastisk bok
    -, 17 november 2022

    Otroligt välskriven med fin berättelse där fakta blandas fritt med författarinnas påhittade gestalter.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Isabel Allende