Gröna fingrar sökes (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (295.0 MB)
Språk
Svenska
Serie
Måneby (del 1)
Inläsare
Marie Richardson
Utgivningsdatum
2018-03-22
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
ISBN
9789113084398

Gröna fingrar sökes Ljudbok

(16 röster)  |  Läs 2 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2018-03-22

Styckköp

169

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Det är sommar i Måneby, Agnes favoritårstid. Men i år är inget sig likt. Sjukdomen har slagit klorna i Agnes så hon orkar inte sköta sin älskade koloniträdgård längre. Dessutom har hon i ett svagt ögonblick lovat sin granne att ta hand om hans kakadua medan han reser jorden runt. Vad ska hon göra?

Många mil söderut, utanför Stockholm bor Leyla med sin man Johan och deras sexårige son Hugo. Efter att Johan gått över gränsen i ett av sina raseriutbrott bestämmer sig Leyla för att fly bort någonstans med Hugo. Hon svarar på en annons för en kolonistuga som uthyres mot omvårdnad och skötsel och hamnar i Måneby. De efterföljande veckorna blir den återhämtning som Leyla längtat efter, trots att hon vet att hon inte kan hålla sig undan för evigt. Går hennes äktenskap att rädda? Vill hon ens det?

Även Agnes har livsavgörande beslut att fatta, men av ett helt annat slag. Gröna fingrar sökes är en berättelse om utsatthet men också om kvinnors vänskap levnadsvisdom och en trädgårds läkande kraft.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Gröna fingrar sökes. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Vänskap
  -, 4 juli 2023

  En småputtrig bok om vänskap i vardagen. Jag blir fascinerad av att man kan skriva böcker om vardagliga händelser och samtal. Att man gör det så bra att det blir intressant och underhållande. Så är denna bok. Det som drar ner betyget till tre stjärna är att det kunnat vara lite mer romantik och dramatik.

 2. Charmig bok som är svår att lägga ifrån sig
  Kim M. Kimselius, 12 januari 2019

  En charmig bok som var svår att lägga ifrån sig. Den fick mig att må bra. Jag upplevde sommaren under januarimånadens mörker. Levande beskrivning av olika människoöden som griper tag. När jag lägger ifrån mig boken längtar jag efter att få läsa mer om personernas öden. Agnes som är cancersjuk och inte orkar med sin älskade koloniträdgård och just det här året är trädgården utsedd av en tidning. Det ska bli fotografering och stort reportage. Hur ska Agnes orka mellan behandlingar och illamåend... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Annika Estassy Lovén

 • Alla dessa hemligheter

  Annika Estassy Lovén

  Inte en enda tår fäller Louise Sörenstam, född Granström, när hon ser sin makes kista sänkas ner i Roslagens karga jord en oktobermorgon. Egentligen var det tulpanlökar hon hade tänkt få ner i jorden denna dag, men så blev det nu inte. Livet ville...