En oväntad sommar (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (316.9 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Gunilla Nyroos
Utgivningsdatum
2018-07-05
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Översättare
Hanna Axén
ISBN
9789113084527

En oväntad sommar Ljudbok

(14 röster)  |  Läs 3 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2018-07-05

Styckköp

169

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Det är januari i New York och en våldsam snöstorm lamslår staden. I Brooklyn kör universitetsläraren Richard Bowmaster på en annan bil i snödrevet. När Richard försöker hjälpa den kvinnliga bilföraren drar hon istället igen bildörren och kör därifrån. När kvinnan senare på kvällen ringer på hos Richard måste han be sin hyresgäst, den chilenska gästforskaren Lucía Arraz om hjälp att få kontakt med den mystiska unga kvinnan, hon tiger nämligen.

Det visar sig att Evelyn Ortega, som hon heter, är ung papperslös flykting från Guatemala som arbetar illegalt som barnflicka och nu har upptäckt att hon kört omkring med ett lik i sina arbetsgivares bil som hon krockat. Lucía och Richard vill försöka hjälpa Evelyn ur knipan eftersom båda delar hennes erfarenhet av att vara flykting.

Deras tre levnadshistorier tar oss från dagens Guatemala via Chile vid tiden för militärkuppen tillbaka till andra världskrigets Europa. Mitt i dramatiken kring Evelyns riskfyllda situation börjar känslor spira mellan Richard och Lucía, och plötsligt förbyts deras ålders höst till en oväntad sommar.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av En oväntad sommar. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Behaglig
  Fox, 14 oktober 2022

  Isabel Allende tillhör mina absoluta favoritförfattare. Jag läste boken, men den finns inte kvar, så jag skriver här i stället. Utförliga personbeskrivningar och bakgrundsbeskrivningar. Bra språk och romanen bara flyter på. Man måste bara fortsätta läsa för att se hur det slutar.
  Något som förvånar mig är dock den svenska titeln. Om man översätter den spanska originaltiteln blir det
  "Långt bortom vintern". Att få det till "En oväntad sommar" verkar lite långsökt, speciellt som huvudha... Läs hela recensionen

 2. En oväntad sommar
  Marisol, 27 april 2019

  Så som alla Isabel Allendes böcker är denna lika läsvärt. Det enda som irriterade mig var att man uttalar alla spanska namn så hopplöst fel. Hade man haft lite mera känsla om spanska språket hade det varit mycket bättre, det hade varit mer genuint.

 3. Fantastiskt
  -, 13 april 2019

  En fantastisk bra bok och en fantastisk uppläsare. Lyssna på den.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Isabel Allende