Silmarillion (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
400
Utgivningsdatum
2019-08-28
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Översättare
Roland Adlerberth
Originaltitel
The Silmarillion
Medarbetare
Hanson, Kerstin (form)
Illustratör/Fotograf
Johan Egerkrans
Dimensioner
210 x 137 x 27 mm
Vikt
475 g
SAB
Hce
ISBN
9789113084930

Silmarillion

(11 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad,  Svenska, 2019-08-28
213
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Sillmarillion är berättelsen om hur världen skapades, om Ainurs musik och Midgårds första ålder, om de olika gudarna och deras makt. Här berättas om de underbara ädelstenar - silmarillerna - som stjäls av den onde Morgoth och om det stora kriget med alverna och deras allierade som blir följden av detta illdåd. Här finns förhistorien till den sagolika Trilogin om Härskarringen och här möter vi många av de folkslag, gestalter och varelser som sedan återkommer i trilogin.

J. R. R. Tolkien arbetade under hela sitt liv med att ge gestalt åt sin sagovärld. Han betraktade själv Sillmarillion som sitt främsta verk, även om det inte kom att publiceras förrän efter hans död.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Silmarillion
 2. +
 3. Hobbiten : eller Bort och hem igen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hobbiten : eller Bort och hem igen av J R R Tolkien (häftad).

Köp båda 2 för 417 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Silmarillion. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Fantastisk, Silmarillion är en spännade bok!
  Edvard Gottfridsson, 16 augusti 2021

  Silmarillion och den sago världen J R R Tolkien med olika alv släkter, Människornas släkt, Silmarillerna ädelstenar, Morgoth första härskare, Orcher, vargar, Balrog, Sauron, Numernors fall.

  Världens är i första och andra ålder plus ringen makt i tredje ålder. Berättelserna är detaljrika och gillar boken redan efter en vecka har man läst ut boken.

  Enda nackdelen är borde inte boken kommit ut för några år sen på Svenska så sent som 2019. Men Silmarillion är en magisk bok att... Läs hela recensionen

 2. Episkt historieberättande
  Bo M, 29 mars 2021

  Silmarillion är inledningsvis tungläst. Andra halvan sträckläste jag, uppslukad av alla släkthistorier, episka slag, relationsdraman och enskilda människoöden. Det är en samling berättelser som på ett skickligt sätt sammanvävs till ett sammanhängande narrativ (Midgårds historia) och därför också berikar Sagan om Ringen-trilogin något oerhört. Den löser många av de frågor och gåtor som jag burit på sedan barnsben från böckerna och filmerna. Jag hade flera "Aha!"-ögonblick.

  Ett stort ... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av J R R Tolkien