Vrålstark & skiträdd : Marie Göranzon berättar om sitt liv för Stina Jofs (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
279
Utgivningsdatum
2018-08-15
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Medarbetare
Wickholm, Pär (form)
Dimensioner
180 x 110 x 20 mm
Vikt
174 g
SAB
Ikz Göranzon, Marie
ISBN
9789113085012

Vrålstark & skiträdd : Marie Göranzon berättar om sitt liv för Stina Jofs

(19 röster)  |  Läs 1 recension
Pocket,  Svenska, 2018-08-15
89
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
2017 är det 50 år sedan Marie Göranzon gick ut Dramatens elevskola. Hon var den första kvinnan med barn som antogs. När Dramatens dåvarande chef, Ingmar Bergman, blev varse att Marie var relativt nyförlöst reagerade han med förvåning, närmast chock. Är hon? Har hon? Det är klart flickan ska in, men hur fan ska hon klara det?

Det barn som många trodde skulle bli ett hinder i Marie Göranzons framtida karriär, blev hennes räddning. Det finns något i mig som skulle kunna bära åt helvete, en känsla av att jag går mot ett stup och inte har vett att stanna. Lolo tvingade mig att ta grabbatag om livet, med tydliga uppgifter: byta blöja, mata, natta, trösta. Livet fick en riktning, på riktigt. Barnet, alla sex barn, har hållit mig från bråddjupen.

I 50 år har hennes arbetsplats, med några utflykter till privatteatrar, tv- och filmvärlden, varit Dramaten. Där hänger numera hennes porträtt. Marie Göranzon har arbetat med alla de stora regissörerna, de mäktiga kollegorna, bråkstakarna och genierna. Mött framgång, motstånd och genomlevt katastrofer.

Under åren har hon frikostigt delat med sig av sina åsikter men säger att hon borde ha hållit käften oftare.

I Vrålstark & skiträdd berättar hon öppenhjärtigt om barnen, drömmen, kärleken, rollerna, kampen och makten.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Vrålstark & skiträdd : Marie Göranzon berättar om sitt liv för Stina Jofs
 2. +
 3. Rädda dig själv

De som köpt den här boken har ofta också köpt Rädda dig själv av Fadumo Hasan, Hanna Welin (inbunden).

Köp båda 2 för 138 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Vrålstark & skiträdd : Marie Göranzon berättar om sitt liv för Stina Jofs. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En stark kvinna!
  Linda Lövius, 10 oktober 2018

  Stina Jofs samtalar ledigt med Marie G om allt som hänt i denna intressanta kvinnas liv. Men det blir aldrig riktigt på djupet. Allt är på något sätt redan berättat i olika sammanhang, i artiklar, radioprogram, tv osv. Jag förväntade mer av bara Marie, hennes innersta, hennes nerv hennes hemligheter. Hon har kanske inga! Stina skriver bra men det blir långtråkigt att läsa efter en stund.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna

 • Som ett surr mellan brösten

  Marianne Mörck, Stina Jofs

  Intelligent, modig, rolig som få och lite halvtokig - i en underbar blandning. Marianne Mörck blev folkkär efter rollen som mamma Birgitta i tv-serien "Bonusfamiljen" men har en lång karriär bakom sig som skådespelare, regissör och sånge...