Mannen som sökte sin skugga (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Millennium (del 5)
Antal sidor
403
Utgivningsdatum
2018-09-12
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Medarbetare
Eineus, Jörgen (form)
Dimensioner
178 x 110 x 25 mm
Vikt
225 g
SAB
Hc
ISBN
9789113085050

Mannen som sökte sin skugga

(73 röster)  |   Läs 7 recensioner
Pocket,  Svenska, 2018-09-12
89
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Lisbeth Salander avtjänar ett kortare straff på kvinnofängelset Flodberga och gör allt för att hålla sig undan de interna konflikterna mellan fångarna. Det dröjer inte länge förrän Benito, den informella ledaren, utmanar henne.

Lisbeth får besök av Holger Palmgren som fått tag i dokument som kastar nytt ljus över myndigheternas övergrepp i hennes barndom. Hon ber Mikael Blomkvist om hjälp att göra några efterforskningar. Spåren leder dem till en viss Leo Mannheimer.

Hur hänger en välartad finanskilles bakgrund ihop med Lisbeths? Och hur ska Lisbeth hantera hoten från Benito och hennes gäng som trappas upp alltmer?

I Mannen som sökte sin skugga, den femte boken i Millenniumserien, har David Lagercrantz tvinnat en historia om statliga övergrepp, hedersproblematik och de skuggor från barndomen som fortfarande jagar Lisbeth Salander.

"Det är oavbrutet spännande ..." Femina

"David Lagercrantz skriver bra och håller sin berättelse i säker hand. Han är mångkunnig och flyhänt." Norrköpings Tidningar

"David Lagercrantz bygger vidare på Stieg Larssons grund med den äran. Romangestalterna fortsätter att fascinera, och när det gäller att skapa spänning hör han till de bästa i genren." SvD

"AB Kultur har läst, för att inte säga sträckläst, David Lagercrantz nya spänningsroman som fortsätter Millennium-serien om datageniet Lisbeth Salander." Arbetarbladet
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Mannen som sökte sin skugga
 2. +
 3. Hon som måste dö

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hon som måste dö av David Lagercrantz (pocket).

Köp båda 2 för 178 kr

Kundrecensioner

Det finns 7 recensioner av Mannen som sökte sin skugga. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Seg
  EW, 10 mars 2021

  Inte alls samma klass som Stieg Larsson. De böckerna sträckläste jag. Denna får jag tvinga mig igenom. Seg och intetsägande.

 2. Inte i närheten
  Mattias, 23 augusti 2020

  Lättläst men tyvärr inte speciellt bra. Historien är tunn och ganska förutsägbar. Jag tycker inte att den förvaltar inte Stiegs arv väl.

 3. Lite seg
  Clas Johansson, 11 februari 2019

  Inte alls samma go i texten som de första Millenium böckerna. Omständigt skriven och ibland svårt att få ett flyt i sammanhanget

 4. Historien verkar "krystad".
  Jan Alfred Severin Sahlén, 23 januari 2019

  Inte lika spännande som de tre första originaldelarna. Storyn är tunn, konstruerad och långt utdragen och slutet är förutsett Texten är lättläst.

 5. Läsvärd
  Skogsmulle, 14 januari 2019

  En bok man snabbt kommer in, välskriven och underhållande. Inte lika brutal som trilogin men bättre än den första boken han skrev.

 6. Ingen spänning!
  Lars Gustavsson, 30 oktober 2018

  Tyvärr lever inte författaren upp till riktiga kvaliteter och definitivt inte till Stig Larssons kvaliteter. Författarens ambition att vara både intellektuell och social i sitt skrivande, gör berättelsen både rörig och långtråkig. Det finns några spännande passager, men det är en alltför lång transportsträcka fram till dem.
  Det känns som det är dags att låta Lisbeth Salander vila i frid.

 7. Jättebra!!!
  Annika, 20 oktober 2018

  Jag var jätteskeptisk när jag hörde att en annan författare skulle ta över efter Stieg Larsson, men blev så positivt överraskad - David Lagercrantz gör det här jättebra! Jag väntar redan på nästa bok!

Visa alla 7 recensioner

Fler böcker av David Lagercrantz