Hjärtat stannar sist (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
349
Utgivningsdatum
2018-12-12
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Översättare
Inger Johansson
Originaltitel
The Heart Goes Last
Medarbetare
Wickholm, Pär (form)
Dimensioner
180 x 110 x 25 mm
Vikt
190 g
SAB
Hce
ISBN
9789113085159

Hjärtat stannar sist

(6 röster)  |  Läs 2 recensioner
Pocket,  Svenska, 2018-12-12
89
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Stan och Charmaine är ett ungt par som drabbats av arbetslöshet och personlig konkurs mitt under den nationella ekonomiska krisen. De tvingas nu leva i sin begagnade Honda, som står uppställd på en parkering och med jämna mellanrum vandaliseras av kringvandrande rånargäng. När de båda får ett erbjudande om att delta i ett projekt i grindsamhället Consilience ser det ut som alla deras problem är lösta. Om de skriver under ett livstidskontrakt kommer de att få både arbete och bostad - det vill säga åtminstone sex månader om året. Varannan månad i Consilience måste nämligen den ena halvan av invånarna byta plats med den andra halvan och ta plats som fångar i fängelset Positron. Vad som i förstone verkar vara en lätt uppoffring för att få tak över huvudet och mat på bordet visar sig snart vara en mardröm. Både Stan och Charmaine blir besatta av sina motparter och Consilience-projektet framstår plötsligt inte som något annat än en djävulsk fälla som någon gillrat.

"Det är ändå i högform hon skriver. Roligt, bitskt, och porlande i en jämn och njutbar flod."Expressen

"Margaret Atwood, författaren till boken bakom succéserien The Handmaid's Tale, bjuder än en gång på vass samhällskritik." Metro

"Atwood är skicklig på att få de passande pusselbitarna i en berättelse att bli någonting helt annat." Ålandstidningen

"Atwood, författaren bakom tv-serien The Handmaid's Tale, visar än en gång att hon är en mästare på dystopier." Damernas Värld
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Hjärtat stannar sist
 2. +
 3. Rövarbruden

De som köpt den här boken har ofta också köpt Rövarbruden av Margaret Atwood (pocket).

Köp båda 2 för 178 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Hjärtat stannar sist. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Helt okej men inte min favorit-Atwood
  Sara , 2 juni 2021

  Som alltid är Atwood en mästare på att bygga upp realistiska, samhällskritiska och mörka post-apokalyptiska världar och idérikedomen slutar aldrig att fascinera mig. Detta är nog dock den svagaste Atwood-boken jag läst, kanske för att jag jämför med författarens andra verk men även för att det var lite svårt att knyta an till karaktärerna och att den, trots mycket som hände, kändes något seg i vissa passager. Men om man är ett fan av Atwoods språk och världsbyggande är chansen stor att man kommer uppskatta romanen.

 2. Går inte att sluta läsa
  CL, 3 juli 2019

  Vad ska hända,vem är vem? Frågorna är många. Kan man lita på den man är tillsammans med? Läs den nu!

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Margaret Atwood