Vi hade makten i åtta år : en amerikansk tragedi (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
439
Utgivningsdatum
2019-02-27
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Översättare
Alva Dahl, Eva Åsefeldt
Originaltitel
We Were Eight Years in Power
Medarbetare
Liljemärker, Håkan (form)
Dimensioner
220 x 150 x 37 mm
Vikt
638 g
SAB
Kqa
ISBN
9789113085388
Vi hade makten i åtta år : en amerikansk tragedi (inbunden)

Vi hade makten i åtta år : en amerikansk tragedi

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden, Svenska, 2019-02-27
279
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Åren 2008-2016 markerar inte bara en unik period för det nordamerikanska presidentskapet utan är också en dramatisk tid för politik, aktivism, kultur och arv. På många sätt omdefinierade dessa år USA som nation - samtidigt har motreaktionen med Trump vid makten blivit mer aggressiv och våldsam än någon då hade kunnat föreställa sig.

Under de åtta år som Barack Obama var president följde författaren Ta-Nehisi Coates honom vecka för vecka i ett försök att besvara frågorna: Hur kunde han komma till makten? Hur kunde han nå både svarta och vita ur olika samhällsklasser? Hur väl lyckades han förbli sina löften trogen?

För en nation som USA, i århundraden präglat av rasmotsättningar, var tanken på en svart president helt otänkbar. Är svaret att Obama blev en svart president som talade som en vit statsman? Var det den unika förmågan att kommunicera med sin omvärld som gjorde att han lyckades nå ut på ett sätt som saknar motstycke i vår samtidshistoria?

Tack vare den prisbelönte författaren och journalisten Ta-Nehisi Coates finns nu en möjlighet att komma nära dessa åtta avgörande år på ett både politiskt och mänskligt plan - och kanske också att komma närmare människan Barack Obama och hans inre drivkrafter och hans förmåga att ingjuta hopp.

"Där, i mötet mellan det intimt personliga och de kärva, lyriska skildringarna av ett rasistiskt samhälle uppstår en text som tar andan ur mig."
Sydsvenskan om Mellan världen och mig
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Vi hade makten i åtta år : en amerikansk tragedi
 2. +
 3. Allt vi har gemensamt : en berättelse om vänskap och ett delat USA

De som köpt den här boken har ofta också köpt Allt vi har gemensamt : en berättelse om vänska... av Sanna Torén Björling (inbunden).

Köp båda 2 för 478 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Vi hade makten i åtta år : en amerikansk tragedi. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Vi hade makten i åtta år
  Dhana Deshnoor, 20 mars 2019

  Att inte vara rasist innebär inte att vara färgblind, men att inte låta hudfärgen på sin medmänniska spela någon roll i hur man bemöter denne. Den amerikanske presidenten Barack Obama var den första svarta presidenten i USA, ett stort steg, både bokstavligt och symboliskt. Likafullt var han tvungen att i mångt och mycket agera efter hur de vita uppfattade honom. Som svart kunde inte Obama göra saker som en vit president skulle ha kommit undan med.

  De svarta i USA var förslavade unde... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Ta-Nehisi Coates