Spådomen : en flickas memoarer (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (208.7 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Agneta Pleijel
Utgivningsdatum
2018-01-12
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
ISBN
9789113088020
Spådomen : en flickas memoarer (ljudbok)

Spådomen : en flickas memoarer Ljudbok

(12 röster)  |  Läs 2 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2018-01-12

Styckköp

149

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
"Hon vill två saker. Skriva, få orgasm. Och senare, naturligtvis mycket längre fram, få ett barn. Det
sista ligger inbäddat i en så avlägsen framtid att den förefaller illusorisk."

Öppenhjärtigt och i laddade minnesbilder skriver Agneta Pleijel fram en ung flicka som en gång var hon. Boken spänner över tiden från födelsen 1940 och tjugo år framåt. Ledmotivet är den spådom som en älskad faster har fått, och vars uppfyllelse flickan
med spänning följer.

Barndomen präglas av geografiska förflyttningar. Flickan är upp-tagen av att läsa - böckerna ger ord åt tillvarons vaghet - liksom av kvinnokönet, av familjen och av de häpnadsväckande skillnaderna mellan människor. Pappa matematikern och mamma musikern är mycket olika varandra. De är i konflikt och hon
älskar dem båda.

Långsamt går det upp för henne att hon vuxit upp i en lögn. Så vem är hon? Hon måste vakta noga på sig själv. Skydda sig själv och de två yngre systrarna och inte trampa fel i den krigszon som föräldrarnas äktenskap alltmer förvandlas till. Hon tror på miraklet, magin och förvandlingen.

Händelserna utspelas i Stockholms förorter, i USA och i Lund. Det är en smärtsam och också humoristisk berättelse om sökandet efter sanning, moral och en plats i världen. Agneta Pleijel skriver om en tid som runnit förbi, men berättelsen är en högst aktuell skildring av en flickas väg mot vuxenhet.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Spådomen : en flickas memoarer. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Att känna igen sig
    -, 30 november 2023

    När det berör på så sätt att man får kontakt med den man varit är det bra.

  2. Skarpsynt
    -, 15 november 2023

    Denna memoar är så rak, klarsynt, brutalt ärlig och skriven med sådant djup, att den i sig är en insikt om livet. Jag förundrades stundvis. Läs boken!

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Agneta Pleijel