Bin och människor : om bin och biskötare i religion, revolution och evolution samt många andra bisaker (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
221
Utgivningsdatum
2019-02-06
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Medarbetare
Lyth, Annika (form)
Dimensioner
235 x 163 x 30 mm
Vikt
640 g
SAB
Qdfk
ISBN
9789113088402
Bin och människor : om bin och biskötare i religion, revolution och evolution samt många andra bisaker (inbunden)

Bin och människor : om bin och biskötare i religion, revolution och evolution samt många andra bisaker

(20 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2019-02-06
269

15% rabatt med kod CM22 i kassan

Gäller endast idag 28/11 när du handlar för minst 299 kr. Villkor

 • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Nominerad till Augustpriset 2019!
Årets trädgårdsbok 2019!

I den här boken står relationen mellan människor och bin i centrum. Det blir en vindlande och stundtals stingslig resa från antiken till dagens biodlarvärld. Lotte Möller berättar vad man under historien ansett att vi människor kan lära av bina och skildrar bland annat den upphetsade debatten på 1700-talet om huruvida det är en drottning eller en kung som styr bisamhället. Hon beskriver livets gång i kupan och bland biodlare, bin i religion och revolution och den ädla konsten att känna skillnad på olika sorters honung. Vi får också följa grannkonflikter och bisvärmar som spårar ur.

Med en särskild blick för färgstarka karaktärer låter hon oss möta alltifrån en skjutglad kalifornisk biodlare, som rasar mot både mördarbin och bipolitik, till Rudolf Steiner och benediktinermunken Broder Adam, Buckfastbiets fader, som hamnar i konflikt med en ny abbot.

Förhållandet mellan människa och natur löper som en röd tråd genom boken: hur det har sett ut genom historien, men också hur det tar sig uttryck idag, när den oroväckande bidöden gör binas framtid mycket osäker. Vad händer då med oss?
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Bin och människor : om bin och biskötare i religion, revolution och evolution samt många andra bisaker
 2. +
 3. Montaillou : en fransk bondby 1294-1324

De som köpt den här boken har ofta också köpt Montaillou : en fransk bondby 1294-1324 av Emmanuel Le Roy Ladurie (häftad).

Köp båda 2 för 464 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Bin och människor : om bin och biskötare i religion, revolution och evolution samt många andra bisaker. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En underbar betraktelse!
  Tennisola, 21 april 2021

  Var lite fundersam inledningsvis men vilken underbar betraktelse boken är om bin. Ja på alla möjliga plan och framförallt hur mycket det finns att koppla till vårt dagliga leverne. "Du kommer bli stucken av denna bok!"

 2. En mysig feelgood-bok om bin och biodling
  Gunilla , 3 september 2019

  En mångfacetterad och nyttig berättelse om bin, biodling och synen på bin - allt berättat med Lotte Möllers härliga språk med små anekdoter och tidsresor. Mycket läsvärd bok.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Lotte Möller

 • Hejdå! Begravningsboken

  Lotte Möller

  "När, var och hur jag kommer att dö vet jag förstås inte. Men jag kan alltid hoppas att det är städat och snyggt hos mig när det en gång sker, att jag hunnit få ordning i mina papper och röjt på vinden. Man vill ju inte lämna en massa stök ef...

 • Wie Bienen und Menschen zueinanderfanden

  Lotte Möller

  Dominante Königinnen, streitbare Benediktinermönche, Pu der Bär und Honig-Sommeliers: Lotte Möller schildert, weshalb Bienen die Menschen seit jeher faszinieren; und weshalb sie für uns weit wichtiger und wertvoller sind, als wir gemeinhin annehme...