Du måste komma ensam : en reporter vid jihads frontlinjer (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.8 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2018-10-05
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Översättare
Annika Ruth Persson
ISBN
9789113089041
Du måste komma ensam : en reporter vid jihads frontlinjer (e-bok)

Du måste komma ensam : en reporter vid jihads frontlinjer E-bok

E-bok (EPUB), Svenska, 2018-10-05

Styckköp

79

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
"Du måste komma ensam, sa de. Jag fick inte ha några id-handlingar och skulle lämna mobilen, diktafonen, klockan och handväskan på mitt hotell ..."

I hela sitt yrkesliv har Washington Post-reportern Souad Mekhennet behövt förhålla sig till sin muslimska bakgrund och det faktum att hon är född och uppvuxen mitt i Europa. Som journalist har hon försökt skildra de skilda perspektiven i kampen för och emot radikal jihadism. Hon har fått intervjua militanta islamister, inte för att de håller med henne, utan för att de anser att hon ger en rättvisande bild av dem. Men hon berättar också med stor inlevelse om hur deras offer drabbas.

I denna självbiografiska reportagebok skriver hon om möten och händelser hon varit med om, rör sig mellan Tyskland och Libanon, Irak och London, Pakistan och Paris, träffar talibaner, al-Qaidafolk och personer från ISIS ledning. Hon berättar om hur hon avslöjade "Jihadi Johns" rätta identitet, fick kontakt med släktingar till Bataclanterroristerna och om hur hennes egen släkt drabbats av sådana vanvettsdåd.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Souad Mekhennet