Testamente (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (1.2 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2019-01-24
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
ISBN
9789113089829
Testamente (e-bok)

Testamente E-bok

(7 röster)  |  Läs 1 recension
E-bok (EPUB), Svenska, 2019-01-24

Styckköp

79

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Är man ansvarig för sin familjs synder? Kan man egentligen göra något för att förändra historien? Kanske kan man helt enkelt skriva om den?

När Annie blir gravid åker hon motvilligt hem till platsen där hon växte upp. Bondgården ligger i Tornedalen, med sitt egna språk, sitt eget meänkieli. Inte svenska, inte finska, något tredje, eget. Ingen blir särskilt glad över att se henne.

Det här är nämligen en familj som hukar under den mörka hemligheten. Dessutom består den av två föräldrar och tolv barn (eller fjorton beroende på hur man räknar) som aldrig någonsin dragit jämt. Där är raggaren, den duktige äldste sonen, kåkfararen, den homosexuelle sonen som skiter i vad folk i trakten tycker. Och Annie som är på smällen. Och modern som bestämt sig för att något måste hända. Och alla de andra. Och, sist men inte minst, fadern som bär på familjens mörka hemlighet. Eller snarare: fadern som är familjens mörka hemlighet. Nu är uppgörelsens tid. Snart kommer inget att vara som förut.

Testamente är en familjeroman som inte liknar något annat. Lite som om Thomas Vinterbergs film Festen släppts ner i ett Jonathan Safran Foerskt universum.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Testamente. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Händelserik och tempofylld
    Ulla-Britt Ahlström, 18 december 2019

    Tyckte om boken som fängslade och fångade en och man vill bara läsa vidare för att veta hur det går med alla i familjen och huvudpersonen i synnerhet. Målande beskrivningar som gör att man kan se allt framför sig som i en film. Det enda negativa är att Nina växlar från att beskriva en person till en annan många ggr, vilket ibland kan upplevas lite rörigt.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Nina Wähä