Legionärerna : en roman om baltutlämningen (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.6 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2018-08-16
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
ISBN
9789113090498

Legionärerna : en roman om baltutlämningen E-bok

(1 röst)  |   Läs 1 recension
E-bok,  Svenska, 2018-08-16

Styckköp

99
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Den 1 september 2018 är det 50 år sedan Per Olov Enquists roman Legionärerna introducerade begreppet dokumentärroman i den svenska litteraturen. Den nu aktuella 50-årsutgåvan kommer att innefatta ett nyskrivet förord, utförliga kommentarer och en författarintervju som sätter in romanen i sitt alltigenom avgörande tidsmässiga sammanhang.

Så här skrev Enquist själv om boken i originalupplagans förord: "Detta är en roman om baltutlämningen, men om beteckningen roman förefaller någon stötande, kan den ersättas med reportage eller bok. Min avsikt var att ge en helt objektiv och exakt bild av denna i svensk samtidshistoria helt unika politiska affär.

Jag har, som kommer att framgå, misslyckats med att ge en objektiv bild. Jag tror inte denna objektiva bild är möjlig att ge. Min avsikt har inte i första hand varit att upprätta ett monument över en baltisk tragedi. Jag har i stället, så noggrant som möjligt är, velat beskriva ett svenskt dilemma."
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Legionärerna : en roman om baltutlämningen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. En nôdvändig bok även 50 âr efter den kom ut.
    Selma, 5 mars 2021

    Baltutlämningen har satt djupa spâr i svenskt medvetande och det är befriande att lära känna hela historien.
    PO Enqvist gâr mycket grundligt och försiktigt till väga och lâter läsaren ta ställning under själva skeendet för att sedan ge oss facit. En nyttig bok.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Per Olov Enquist