Har jag en dålig dag kanske någon dör (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
287
Utgivningsdatum
2019-04-10
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Medarbetare
Sokcic, Miroslav (form)
Dimensioner
177 x 110 x 15 mm
Vikt
158 g
SAB
Lz Unge, Christian
ISBN
9789113090863
Har jag en dålig dag kanske någon dör (pocket)

Har jag en dålig dag kanske någon dör

(19 röster)  |  Läs 6 recensioner
Pocket,  Svenska, 2019-04-10
89
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Sylvestre var bara nitton år gammal när han dog i min famn och mitt misstag orsakade hans död.

I sin bok berättar Christian Unge om misstag han har gjort med patienter under sin tjänstgöring för Läkare Utan Gränser i Afrika eller på akutmottagningen i Sverige. Han berättar om kunskapsbrist, dålig handledning, stress, bristande kommunikation och svåra etiska gränsdragningar som skäl till varför fel inträffar inom vården.

Christian Unge pekar även på systemfel, som vårdplatsbrist och superspecialiseringen i storstadsregionerna. Han djupdyker dessutom i världens slumområden och traumatologins våldsamheter.

Men framför allt vänder han blicken mot sig själv och granskar sina misstag på ett utlämnande och okonstlat sätt. Som läsare får vi vara hans i sjukhuskläder. En känsla som kan vara både skrämmande som igenkännande:

Det skulle faktiskt kunnat vara jag som gjorde det där misstaget.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Har jag en dålig dag kanske någon dör
 2. +
 3. Den förryskade svenskens bekännelser

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den förryskade svenskens bekännelser av Malcolm Dixelius (inbunden).

Köp båda 2 för 328 kr

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Har jag en dålig dag kanske någon dör. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Mycket intressant och läsvård!
  Nyblom Cecilia, 27 maj 2022

  Unge skriver medryckande och lagom förklarande om livet som läkare, i Sverige och utomlands. Tänkvärd! När man väl börjat läsa är det svårt att lägga boken ifrån sig, en sträckläsare.

 2. Inspirerande bok!
  Juli Eidmark, 26 januari 2021

  Välskriven och intressant, med spännande (och ofta hjärtskärande) historier men också underbyggda resonemang om hur sjukvården fungerar. Jag läste den för en inblick i läkaryrket på grund av mina egna drömmar, och fick mer än jag hade hoppats på. Väldigt inspirerande för en person som strävar efter ett yrke inom vården.

 3. Bitvis tung läsning
  CG , 30 december 2020

  En läsvärd bok som ger en del intressant insyn. Något som jag rekommenderar för många att läsa. Däremot bör det tilläggas att bitvis är boken tung att läsa eftersom det kan vara jobbigt att höra om vissa personers utsatta öde. Jag tror att läkaren och författaren delar vissa av dessa historier som ett sätt att bearbeta erfarenheterna.

 4. Självutlämnande skildring av läkarens yrkesliv.
  llehs, 8 september 2019

  Läsvärd! Välskriven och konstant intressant skildring av de utmaningar och etiska dilemman som personal inom vården dagligen ställs inför. Oavsett administrativa rutiner är vardagen full av gråzoner där snabba beslut skall tas, av någon, och konsekvenserna ofta är liv eller död. Som sagt, läsvärd! Kommer troligen att läsa om den om några år. En annan bok på samma tema är Roslings "så lärde jag mig förstå världen", nu kommer dessa att stå bredvid varandra i långtidsdelen i min bokhylla.

 5. Mångfacetterad läsning med betoning på självinsikt

  En fantastisk bok som speglar olika världar av att vara läkare och att läsa någon som är så intresserad av sitt jobb.

 6. Traumasjukvård
  Anna Birgitta (Dalarna), 17 juni 2019

  Mycket intressant och tänkvärd. Alla borde läsa och begrunda den. Trots all sin kunskap är en läkare även en människa med de begränsningar det innebär.

Visa alla 6 recensioner

Fler böcker av Christian Unge