Morgon i Jenin (ljudbok)
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (370.5 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Cecilia Nilsson
Utgivningsdatum
2019-03-13
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Översättare
Niclas Nilsson
ISBN
9789113092096
Morgon i Jenin (ljudbok)

Morgon i Jenin Ljudbok

(8 röster)  |  Läs 1 recension
Ljudbok,  Svenska, 2019-03-13

Styckköp

148

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Amal Abulheja är på besök i sin barndoms Jenin på Västbanken tillsammans med sin dotter Sara då Israel oväntat gör en räd in i det palestinska flyktinglägret. När stora delar av lägret jämnas med marken kastas Amal tillbaka in i det förflutna, till 1967 och tiden för sexdagarskriget, då hennes egen far dödades, hennes bror gick under jorden och hennes mor långsamt slöt sig inom sig av sorg.

Detta är Amals dramatiska berättelse om den palestinska släkten Abulhejas skiftande levnadsöden och en hyllning till den besynnerligt starka, men ordlösa, kärlek som får släkten att hålla ihop under fyra generationer trots svåra förluster och umbäranden. Det är även en skildring av en av vår tids mest svårbearbetade politiska konflikter, och visar på varje människas behov av ett hemland, sammanhang och trygghet.

Susan Abulhawa föddes i Kuwait av palestinska föräldrar på flykt från Israel efter sexdagarskriget 1967, men bor sedan tonåren i USA. Morgon i Jenin blev Susan Abulhawas stora internationella genombrott och romanen är översatt till ett tjugotal språk.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Morgon i Jenin. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Fantastisk bok - tragisk men djupt berörande
    -, 19 augusti 2020

    Välutvecklat språk och en konkret men ändå balanserad beskrivning över händelserna i Palestina.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Susan Abulhawa