Sommaren utan män (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
204
Utgivningsdatum
2019-03-13
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Översättare
Ulla Roseen
Originaltitel
The Summer without Men
Medarbetare
Hanson, Kerstin (form)
Dimensioner
177 x 110 x 10 mm
Vikt
114 g
SAB
Hce
ISBN
9789113092416
Sommaren utan män (pocket)

Sommaren utan män

(3 röster)
Pocket,  Svenska, 2019-03-13

Slutsåld

"En tid efter det att han hade yttrat ordet paus blev jag galen och hamnade på sjukhus."

När Mia Fredricksens make Boris meddelar att han behöver tid för sig själv rasar hennes tillvaro samman. I själva verket har han förälskat sig i en tjugo år yngre arbetskollega. Mia beslutar sig för att återvända till sin hemstad för att hålla en poesikurs för tonåringar under sommaren. I mötet med de sju flickorna och med sin egen åttiosjuåriga mor och hennes väninnor får Mia nya perspektiv på kvinnors historia i allmänhet och sin egen i synnerhet. Dessutom dyker en viss Mr Nobody upp under dessa omtumlande sommarveckor.

Sommaren utan män är en roman av Siri Hustvedt, som fick sitt genombrott med Vad jag älskade. Med humor, ilska och sorg ger hon sig i kast med vad som skiljer människor och råttor åt, vad som skiljer kvinnor och män åt, vem som egentligen "upptäckte" klitoris och varför den kvinnliga orgasmen har sett som ett problem.

"Sommaren utan män är helt enkelt högklassig." Trelleborgs Allehanda

"En bok som borde sättas i händerna på alla - män som kvinnor - som stångats med manliga egon. Siri Hustvedt har skapat en karaktär som är en korsning mellan Rambo, Oprah och Simone de Beauvoir. Sällan har jag blivit så förförd av en bok som av Sommaren utan män." Sydsvenska Dagbladet
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Siri Hustvedt