Denna dödens kropp (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Thomas Lynley och Barbara Havers (del 16)
Antal sidor
700
Utgivningsdatum
2019-07-10
Upplaga
2
Förlag
Norstedts
Översättare
Ulrika Jannert Kallenberg
Originaltitel
This Body of Death
Medarbetare
Timrén, Anders (form)
Dimensioner
180 x 110 x 52 mm
Vikt
418 g
SAB
Hce
ISBN
9789113092508

Denna dödens kropp

(3 röster)
Pocket,  Svenska, 2019-07-10
89
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Ett mord som uppdagats på en undanskymd Londonkyrkogård får Thomas Lynley att åter träda i tjänst - och han är mer än välkommen eftersom det har börjat gå grus i maskineriet på mordroteln som fått en ny chef under Lynleys frånvaro.Thomas Lynleys långvariga och känsloladdade frånvaro efter mordet på hustrun får äntligen sitt slut när han kallas tillbaka till Scotland Yard, som kört fast i utredningen om mordet på en ung kvinna, Jemima Hastings. Hon hittades knivhuggen på en avskild kyrkogård i London. Lynleys gamla gäng litar inte riktigt på sin nya avdelningschef, Isabelle Ardery, vars ledarstil verkar gå alla på nerverna. Faktum är att Lynley är den enda som kan se igenom hennes hårdhudade fasad och få syn på något annat, en väl dold sårbarhet, för att inte säga attraktivitet.

Alltmedan Lynley arbetar i London följer hans forna kolleger Barbara Havers och Winston Nkata mordspåret söderut mot New Forest. Där upptäcker de en vacker och underlig plats där djuren strövar fritt och den gamla traditionen med halmtäckta hustak ännu är i bruk. Främlingar är dock inte särskilt välkomna. Vad Havers och Nkata inte vet är att skogen ruvar på många hemligheter och att deras undersökning leder fram till en slutsats vars rötter sträcker sig långt tillbaka i tiden till en våldshandling som förgiftat efterföljande generationer och vars verkan varit både tragisk och chockartad.

Denna historia är ett mångbottnat pussel så skickligt konstruerat att läsaren gissar sig fram ända till slutet - en enastående prestation av en författare på toppen av sin absoluta förmåga!
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Denna dödens kropp
  2. +
  3. Det straff hon förtjänar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Det straff hon förtjänar av Elizabeth George (pocket).

Köp båda 2 för 178 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Elizabeth George