Monster i terapi : skräcklitteraturens ikoner hos psykologen (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
289
Utgivningsdatum
2020-01-24
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Medarbetare
Kühlhorn, Fabian (form) / Kühlhorn, Lotta (form)
Illustratör/Fotograf
Elin Sandström
Dimensioner
233 x 156 x 27 mm
Vikt
741 g
SAB
Hc
ISBN
9789113093314

Monster i terapi : skräcklitteraturens ikoner hos psykologen

(10 röster)  |   Läs 4 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2020-01-24
263
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
En psykolog är försvunnen. På hennes mottagning hittas en samling dokument: en arbetsdagbok, brev, researchmaterial och transkriberingar av de terapisessioner som hon genomfört inom ramen för ett bokprojekt. Där får vi följa samtalen med en identitetsstörd läkare, en lesbisk psykopatvampyr, en manisk vetenskapsmans fruktade avkomma och en narcissistisk dandy. De visar sig vara några av den gotiska skräcklitteraturens mest ikoniska monster - Dr Jekyll, Carmilla, Frankensteins monster och Dorian Gray - och de brottas med tidlösa dilemman som vi alla kan känna igen oss i. Hur lär man sig acceptera sina oönskade sidor? Hur bejakar man sin sexualitet i en värld med alltför snäva ramar? Om alla bemöter dig med rädsla, kan du annat än hata dig själv? Och hur åldras man med värdighet i ett samhälle besatt av skönhet?

Mats Strandberg och Jenny Jägerfeld låter populärkultur möta psykologi i denna genreöverskridande och fascinerande bok. De ställer med lika delar humor och allvar de rätta frågorna och analyserar svaren för att kunna hjälpa klienterna - och kanske även läsaren.

"En mix av skönlitteratur och självhjälp som är väldigt trendrätt våren 2020."
Femina
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Monster i terapi : skräcklitteraturens ikoner hos psykologen
 2. +
 3. Flicka, 1983

De som köpt den här boken har ofta också köpt Flicka, 1983 av Linn Ullmann (pocket).

Köp båda 2 för 352 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Monster i terapi : skräcklitteraturens ikoner hos psykologen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En intressant och underhållande bok...
  ElinsBokhylla , 22 augusti 2020

  Bokens handling är väldigt annorlunda men intressant då jag tycker att psykologi är ett väldigt intressant ämne att läsa om. Även om jag kanske inte är ett jätte stort fan av de skräcklitteraturens ikoner så var det roligt att få veta lite mer om vilka de var och hur de kan ha tänkt och agerat.

  Jag gillar att det är så enkelt att se parallellerna mellan monstrens problem och nutida problem. Så som otrohet, schizofreni, hat, relationsproblem och fobier med mera. Jag tyckte att Strandb... Läs hela recensionen

 2. Mycket trevlig läsupplevelse
  @bokslukarfeministen, 15 juli 2020

  Monster i terapi är en mycket intressant och underhållande bok. Jag gillar konceptet starkt och att handlingen blandas med intressanta fakta. Detta är en sådan där bok som är perfekt att läsa när läslusten känns låg, för med denna väcks läslusten definitivt igen. Den väcker definitivt en annan bild av skräckikonerna och väckte sympati med en del av den. Det är helt enkelt en mycket trevlig läsupplevelse!

 3. Originell ide'!
  AgnesKenshin, 26 juni 2020

  Vilken finurlig ide' att skriva en bok. Extra plus att jämställdhet bakats in! För även om nutiden kommit långt jämfört med på patienternas era, så har vi lång väg till jämställt samhälle. Min favoritpariens var Dr Jenkyl. Dorian Grey var vidrigast. Alltså uppskattade jag att läsa sista bokdelen sämst och mest intresserad under dr Jenkyl & mr Hyde delen. Inlevelsefullt författat med andra ord.

 4. Besviken
  Bokisboksson, 1 maj 2020

  Mats Strandbergs tidigare böcker var fantastiska - "monster i terapi" höll inte samma standard. Svaga dialoger och ett förutsägbart slut. Kontrasterna mellan då och nu upplevdes som påtvingade och psykologen blev en konstlad karaktär.

  Har inte läst Jenny Jägerfelds tidigare böcker och kommer nog inte göra det heller.

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av författarna