Testamente (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
437
Utgivningsdatum
2019-12-30
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Medarbetare
Acedo, Sara R (form)
Dimensioner
178 x 110 x 29 mm
Vikt
237 g
SAB
Hc
ISBN
9789113093475

Testamente

(101 röster)  |   Läs 6 recensioner
Pocket,  Svenska, 2019-12-30
89
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Nominerad till Augustpriset 2019!

"Hon är så bra att jag blir vansinnig." Expressen

"Jag är fullkomligt uppslukad ända från start, för Wähä kan verkligen skriva." Dagens Nyheter

Är man ansvarig för sin familjs synder? Kan man egentligen göra något för att förändra historien? Kan man kanske skriva om den? Det är frågor Nina Wähä ställer i sin roman Testamente.

I Testamente möter vi Annie, som när hon blir gravid motvilligt åker hem till platsen där hon växte upp. Bondgården ligger i Tornedalen, med sitt eget språk, sitt eget meänkieli. Inte svenska, inte finska, något tredje. Ingen blir särskilt glad över att se henne.

Det här är nämligen en familj där en stor hemlighet ständigt hänger över dem. Två föräldrar och tolv barn, fjorton beroende på hur man räknar, som aldrig kommit överens.

Testemente är en familjeroman som inte liknar något annat. Lite som om Thomas Vinterbergs film Festen släppts ner i ett Jonathan Safran Foerskt universum.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Testamente
 2. +
 3. Färskt vatten till blommorna

De som köpt den här boken har ofta också köpt Färskt vatten till blommorna av Valérie Perrin (pocket).

Köp båda 2 för 168 kr

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Testamente. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Aningen för lång och utdragen
  Rebecka Nyman @_enbokiveckan_ (Mariefred), 22 september 2022

  Jag kan förstå att andra har älskat denna bok, men jag tyckte att den var aningen för lång och utdragen. Till en början gillade jag denna och var nyfiken på hur den skulle fortgå. Förutom att det ibland inkonsekvent förekommer meningar och ord på engelska gillar jag språket. Det känns naturligt och det passar miljön. Sättet Wähä skriver på får läsaren att förstå vilka personligheter karaktärerna har och vilka de är utan att behöva skriva ut allt. Dock blir jag ibland något förvirrad angående ... Läs hela recensionen

 2. Testamente--
  carole gillis, 15 juli 2021

  5-stjärnig läsning! 'Testamentet' har samma tema som Karin Smirnoffs trilogi, -- det karga känslomässiga klimatet i familjlivet i norra norrland och föräldrar som förråder - men har mer. Här finns känslor och ett emotionell djup som saknas i Smirnoff, fast jag inte insåg det alls då jag läste hennes tre böcker. Man känner en enorm medlidande och empati (och fasa) när man läser 'Testamentet'.

 3. Kärvt norrländskt
  Eva, 14 juni 2021

  Så många barn och på vems villkor och varför? Här finns inga entydiga svar om skuld då olika perspektiv gläntar på dörren. Spännande och rörig men ändå gripande då långa avstånd,ensamhet och fattigdom driver eller begränsar människors öden.

 4. familjen i Tornedalen
  rené storm, 27 november 2020

  Nina Wähä är en mycket läsvärd berättelse om en familj där alla får en egen plats i historien, den ger också en historisk bild av en mycket svår tid i Karelens historia. Men familjens historia är en skön läsupplevelse, så jag ser fram mot en bok av Nina Wähä.

  ,

 5. Välskriven, underhållande men ologisk
  Tineke (Culemborg), 8 september 2020

  Det var roligt att träffa Annie och hennes stora familj. Över hela linjen har jag njutit av boken.
  Men var var redaktören som sa till Nina Wähä att man inte kan vara gravid längre än tio månader, att man är inte 54 år i 1981 om man fyllde 15 år i 1940, och många, många andra slarvigheter.
  Boken börjar stark, men tredje delen blir lite otrolig. Och till slut blev det lite tråkigt att läsa om igen ett barn som kände sig annorlunda än sina syskon.

 6. För deprimerande
  Lisbeth Boström (Timrå), 20 juni 2020

  Gav boken 50 sidor men gav sedan upp eftersom jag bara upplevde den som deprimerande och för tung för min smak. Vill bli upplyft av böcker.

Visa alla 6 recensioner

Fler böcker av Nina Wähä