Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
238
Utgivningsdatum
2023-02-06
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Medarbetare
Wohlfahrt Larsson, Elsa (form) / Ingram, Jason (foto) / Li, Yanan (foto)
Dimensioner
276 x 244 x 27 mm
Vikt
1460 g
SAB
Qe
ISBN
9789113094014

Trädgårdar : Genom årstider och ett förändrat klimat

(10 röster)  |   Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2023-02-06
409
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Belönad med utmärkelsen Årets trädgårdsbok 2023!

Den internationellt välkände landskapsarkitekten Ulf Nordfjell har skapat många fantastiska trädgårdar och parker. När han nu presenterar tio nya skapelser är det med fokus inte bara på skönheten, utan också på hur parker och trädgårdar påverkas såväl av ett klimat i förändring som årstidernas växlingar.

Vi får följa med på en makalös trädgårdsresa - från norra Sverige till Medelhavet, en resa genom många breddgrader och klimatzoner. Vi får en inblick i tankarna bakom slottsparker, stadsparker och villaträdgårdar och hur deras arkitektur och design kommer till. Men Nordfjell lyfter också vår tids stora ödesfråga: klimatförändringarna som påverkar parker och trädgårdar på kort och lång sikt.

Jason Ingram, internationellt uppmärksammad trädgårdsfotograf, har tagit en stor del av bilderna i boken. Med sin kamera fångar han såväl det bleka ljuset i norr som de varma färgerna som medelhavsljuset ger. Lisen Stibeck och Yanan Lis unika bilder kompletterar, för att visa hur olika vi ser på och uppfattar våra trädgårdar.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Trädgårdar : Genom årstider och ett förändrat klimat
 2. +
 3. Tips & trix : Smarta idéer för alla tillfällen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tips & trix : Smarta idéer för alla tillfällen av Louise Scott (inbunden).

Köp båda 2 för 668 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Trädgårdar : Genom årstider och ett förändrat klimat. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Recension
  Anna Andersson, 14 april 2023

  Boken är vacker och fin med beprövade säkra växter i äldre och nya miljöer, men fotona är oklara det störde mig tyvärr.

 2. Vacker och inspirerande bok

  Fantastisk trädgårdsbok som ger inspiration. Ulf Nordfjells egen trädgård i Västerbotten är så vacker och så fint beskriven. Det är sällan nordliga trädgårdar presenteras i faktaböcker. Alla hans trädgårdar är så stilrena utan att bli tråkiga.

Visa alla 2 recensioner