En avlägsen kust (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Serie
Den lilla ön i havet (del 4)
Antal sidor
182
Utgivningsdatum
2020-01-28
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Översättare
Birgitta Karlström
Originaltitel
A Very Distant Shore
Medarbetare
Graves, Emma (form)
Dimensioner
185 x 123 x 16 mm
Vikt
184 g
SAB
Hce
ISBN
9789113094526
En avlägsen kust (häftad)

En avlägsen kust

(39 röster)  |  Läs 10 recensioner
Häftad Svenska, 2020-01-28
234
 • Skickas inom 3-6 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Lorna bor på den lilla skotska ön Mure. En fridfull plats, där alla hjälper sina grannar. Men när den lokala läkaren ska gå i pension, finns ingen som vill ta hans plats. Mure är för litet och ligger alldeles för avsides.

Långt därifrån i ett överfullt flyktingläger håller Saif på att behandla en pojke som skurit sig illa i handen. Saif är själv flykting, men han är också läkare och precis det Mure behöver.

Saif anländer till Mure och välkomnas med öppna armar. Men kommer han att kunna gå vidare trots sina tunga minnen och svåra erfarenheter? Den här sommaren gör Saif sitt bästa för att känna sig som hemma i en ny och obekant miljö, och för Lorna kommer ingenting mer bli sig likt.

En avlägsen kust är en kortroman som utspelar sig på samma plats som serien om Flora och serien om den lilla ön i havet. Men i den här historien är Saif och Lorna huvudpersoner.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. En avlägsen kust
 2. +
 3. En evighet från dig

De som köpt den här boken har ofta också köpt En evighet från dig av Jenny Colgan (storpocket).

Köp båda 2 för 333 kr

Kundrecensioner

Det finns 10 recensioner av En avlägsen kust. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Snabbläst
  YN, 28 april 2021

  Jag har läst alla Jenny Colgans böcker och tycker om dem. I den här boken fick vi reda på lite mer om Lorna och Said och det var intressant. Men jag hade gärna fått reda på mer om dem. Boken hade gärna fått haft fler sidor.

 2. En mycket medryckande bok, en feel good bok
  Northpal, 5 december 2020

  Boken är lättsamt skriven och ger en känsla av att man själv är närvarande och deltar i händelserna.
  Den är mycket positivt skriven och man blir glad varje gång man sätter sig ner och läser ett kapitel. Jag rekommenderar denna bok å det varmaste.

 3. Snabbläst!
  Annika Lerman, 13 oktober 2020

  Kul att lära känna Lorna och Said lite bättre.
  Har läst dom flesta av Jennys böcker och gillar hennes berättarstil.
  Det kändes dock som lite utfyllnadsbok i vissa delar.
  Men helt klart läsvärd en regnig eftermiddag.

 4. En lättläst kort roman
  veronicas_bok_bak_liv, 16 april 2020

  Jag har tidigare läst alla Jenny Colgans böcker i serien "Den lilla ön i havet" och har gillat dom. I den här boken är det Said och Lorna som är huvudpersonerna som man tidigare har träffat på i de andra böckerna. Det här är en väldigt kort bok med mycket luft mellan raderna och korta kapitel, den är väldigt lättläst och charmig. Man återkommer till samma mysiga och charmiga miljö som i de tidigare böcker. Dock tycker jag att boken saknar en del som en roman, det är för tunt innehåll och saknar ett djup. Denna bok känns mer som en novell.

 5. En mysig och lättläst roman
  Brijdeep Kaur, 14 mars 2020

  En kortroman med Saif och Lorna som huvudkaraktärerna, mysig och charmig historia med ett tillbakablick på hur Saif och Lorna möttes. Det kändes dock lite konstigt att läsa efter jag har läst Julafton på det lila ön i havet som kom ut förra året. .
  En trevlig och lättläst bok som jag rekommenderar om man vill läsa en liten feelgood utan att ha någon förkunskaper i Jenny Colgan böcker.

 6. Utfyllnad
  Marie Axelsson, 19 februari 2020

  Tyvärr hade denna boken inte behövts ,känns som utfyllnadbara till de andra böckerna om den lilla ön.
  Älskar de andra böckerna om Flora och hennes familj men denna boken är onödig.....

 7. Svikna förhoppningar
  Karin, 13 februari 2020

  Jag såg fram emot en ny läsupplevelse av Jenny Colgan men blev mycket besviken. Boken är tunn både till format och innehåll. Stor text med långt mellanrum mellan raderna, flera vita sidor i boken när nytt kapitel påbörjas. Det känns som det som skrivs i denna bok är en sammanfattning av vad som skrivits i tidigare bok. Jag kan tyvärr inte rekommendera denna.

 8. Mysig som alltid
  -, 12 februari 2020

  Puttrig och mysig feelgood från Jenny Colgan, som alltid. Men den här boken var väldigt kort och med en enklare historia än vad Jenny vanligtvis skriver. Nästan lite som en novell, vilket ju är en besvikelse när man köpt just en bok.

 9. Fortsättning
  Syrken , 12 februari 2020

  Väntar på en fortsättning.
  Om man har läst de tidigare "ön" böckerna så vet man mer än vad denna bok har berättat om.

 10. Lättsmält och mysig kortroman
  Villivonkansbooks, 12 februari 2020

  En avlägsen kust utspelar sig på samma plats som serien om den lilla ön i havet. Men istället för att det är Flora som står i fokus, är det här Saif och Lorna. Båda karaktärerna är välbekanta då de funnits med vid sidan av Flora i de andra böckerna. Här får vi följa hur det gick till när Saif kom till den lilla ön för att bli öns nya läkare och när livet förändras för Lorna.

  Det är lätt att komma in boken och det känns som hemma direkt med alla välbekanta miljöer och karaktärer. Även... Läs hela recensionen

Visa alla 10 recensioner

Fler böcker av Jenny Colgan