Parisaren (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (727.8 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Odile Nunes
Utgivningsdatum
2020-04-29
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Översättare
Alva Dahl
ISBN
9789113097084

Parisaren Ljudbok

(1 röst)
Ljudbok,  Svenska, 2020-04-29

Styckköp

169
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
"Parisaren är en sublim läsupplevelse: utsökt, behärskad, makalöst intelligent, ovanligt samlad och uppriktigt vacker." Zadie Smith

Parisaren är berättelsen om en ung palestiniers upptäckt av ett Europa som inte längre existerar. Midhat är en ung man från Nablus i Palestina. Det är i början av 1900-talet och han skickas till Montpellier, Frankrike, för att läsa medicin och upplever genast kulturkrockar och politiska oroligheter. I Montpellier blir Midhat förälskad i en ung kvinna, men när han får reda på en förödande hemlighet lämnar han henne och staden och reser till Paris. Vi får även följa Midhat tillbaka till Palestina som just då står under brittiskt mandat där han försöker bygga upp ett nytt liv och glömma sitt livs stora kärlek Jeanette.

Parisaren är en medryckande episk roman om kärlek, politik, klass, krig och identitet och Midhat är en underbar vän att vandra genom boksidorna med. Parisaren blåser liv i en avgörande period i Palestinas historia genom en ung mans resor och romanser, från studierna i Frankrike under första världskriget till återkomsten till Palestina, i startskottet för landets kamp för självständighet.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Isabella Hammad