Gör skillnad! : från klimatångest till handlingskraft (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
188
Utgivningsdatum
2019-09-04
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Medarbetare
Lidström, Kristin (form)
Illustratör/Fotograf
Kristin Lidström
Dimensioner
247 x 176 x 25 mm
Vikt
772 g
SAB
Qc,Uh
ISBN
9789113097671
Vanliga sökord
klimatklubben
Gör skillnad! : från klimatångest till handlingskraft (inbunden)

Gör skillnad! : från klimatångest till handlingskraft

(9 röster)  |  Läs 4 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2019-09-04
249

Just nu 10% rabatt på allt! Använd kod SEP23

Gäller t.o.m. 28 september 2023. Villkor

 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
8 oktober 2018, samma dag som FN släppte den klimatrapport som slog fast att vi behöver fördubbla ansträngningarna för att nå 1,5-gradersmålet, bildade Johanna Nilsson, Maria Soxbo och Emma Sundh Klimatklubben. Målet var att omvandla den utbredda klimatångesten till engagemang.

Samma sak vill de göra med den här boken, som med hjälp av experter, hårda siffror och inspiration visar hur man steg för steg kan leva ett mer hållbart liv. Den utgår från individens perspektiv (varje läsare ska kunna sätta egna klimatmål) men visar också vikten av normförskjutning, konsumentmakt och politisk påtryckning. Här finns bland annat kapitel om mat, boende, transporter, kläder, jobb och barn, och varje läsare kan hitta sin startposition och se vilka steg som gör störst skillnad.

De tre författarna har alla tre ett tydligt hållbarhetsperspektiv i sina verksamheter, men tar också hjälp av såväl forskare som andra inspiratörer, som redan tagit avgörande steg mot ett mer klimatneutralt liv. Siffror, resonemang och jämförelser mixas upp med kreativa lösningar, checklistor och tankeväckande möten.

Det är den avgörande frågan för vår tid, och för tiden framför oss. Gör skillnad! tar den på största allvar men tror också att varje val som individen gör spelar roll. Den här boken visar att ett liv med skärpta klimatglasögon är hållbart på fler sätt än ett. När vissa dörrar stängs öppnas helt nya möjligheter.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Gör skillnad! : från klimatångest till handlingskraft
 2. +
 3. Ställ om! : allt att vinna på ett klimatsmart liv

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ställ om! : allt att vinna på ett klimatsmart liv av Maria Soxbo (inbunden).

Köp båda 2 för 488 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Gör skillnad! : från klimatångest till handlingskraft. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Älskar den!
  Emma Hörnfeldt, 19 oktober 2021

  Gillar hur den är skriven och ihopvävd med snygg design! Bra tips inom livets alla olika kategorier. Plöjde den på en dag och planerar att ge vidare till vänner i julklapp.

 2. God ambition men...
  Reidun C, 24 oktober 2020

  Rörig layout med insprängda intervjuer. Innehåller mycker talspråk som inte känns så seriöst Svårläst om man har minsta nedsatt syn då färgad text mot färgad bakgrund inte alls är optimalt. Underskattar läsaren ibland. Det finns en del bra och konkreta tips.

 3. Peppig och positiv!
  Annika, 25 oktober 2019

  En toppenbok - snygg, matig, smart och inspirerande! Perfekt present till nybörjare såväl som miljönördar! Konkreta tips, men också tankeväckande om livets stora frågor.

 4. Hoppfull bok.
  Britt-Marie Louise Bodén, 24 september 2019

  Ovanligt tillgänglig och bra text om detta svåra ämne. Den håller en optimistisk ton och ger konkreta tips istället för undergångsstämning. Mycket bra bok och utmärkt som present och julklapp.

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av författarna