Expedition Parfym : näsor, noter & nischdofter (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
223
Utgivningsdatum
2020-04-14
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Medarbetare
Kühlhorn, Lotta (form)
Dimensioner
197 x 140 x 22 mm
Vikt
399 g
SAB
Bfk
ISBN
9789113101651
Expedition Parfym : näsor, noter & nischdofter (inbunden)

Expedition Parfym : näsor, noter & nischdofter

(4 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden, Svenska, 2020-04-14
216
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
I alla tider har människan lockats av väldoft, men genom åren har metoderna för att lukta gott (och dämpa stank) sett väldigt olika ut. Från bränd harts i det antika Egypten till svavel och essentiella oljor i det medeltida Europa. På 1900-talet exploderade parfymindustrin, och den kom alltmer att handla om marknadsföring och paketering, kändisar och modehus.

Under de senaste decennierna har dock nischmärken helt förvandlat parfymlandskapet. Parfymörerna har klivit fram i rampljuset, digitaliseringen har gjort det lättare att prata om och mötas kring parfym och där andra konsumtionsgrenar står inför retaildöden blomstrar parfymbutikerna. Dofter - så intima och svårbeskrivna - har blivit något socialt. Parfym har blivit ett sätt att umgås.

I den här boken berättar Jenny Lantz om den här rörelsen. Hon försöker hitta dofternas essens och parfymhusens sanningar, och har träffat otaliga nyckelpersoner runt om i världen som ger avslöjande inblickar i en tidigare hemlig värld. Vi får också lära oss det mesta om noternas egenskaper, doftfamiljernas karaktär och om banbrytande näsor och parfymer. Genom att rikta en skarp lins mot ett av 10-talets viktigaste populärkulturella uttryck lyckas Jenny Lantz samtidigt berätta något större om vår samtid - om individualisering, konsumtion och den intensiva jakten på upplevelser.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Expedition Parfym : näsor, noter & nischdofter
  2. +
  3. Selma och Sigge : en bok om det dukade bordet, guldkanten på tillvaron och det levande livet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Selma och Sigge : en bok om det dukade bordet, ... av Malin Leijonberg, Cecilia Hallin (inbunden).

Köp båda 2 för 325 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Expedition Parfym : näsor, noter & nischdofter. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Helt ok
    Fredrik, 12 augusti 2022

    Ett försök att haka på nisch-trenden inom parfym. En 'reportage-bok'. Det finns lite substans i form av intervjuer och beskrivande texter om branschen. Detta varvas med att författaren träffar sina vänner för att sniffa på olika typer av parfymer. Detta är väl för att hålla en populär och folklig ton i boken. Det får i Sverige liksom inte bli för tungt eller seriöst (eller snobbigt). Saknar dock djupare insikter och synpunkter från författarens sida. Det märks att hon inte kan ämnet så jätteb... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Jenny Lantz