Det första skottet, det sista steget (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Teklaserien (del 3)
Antal sidor
454
Utgivningsdatum
2022-01-21
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Medarbetare
Wickholm, Pär (form)
Dimensioner
232 x 160 x 34 mm
Vikt
689 g
SAB
Hc
ISBN
9789113102122

Det första skottet, det sista steget

(12 röster)  |   Läs 4 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2022-01-21
236
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss på måndag
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Det första skottet, det sista steget är fortsättningen på Christian Unges uppmärksammade deckarserie om den fascinerande läkaren Tekla Berg. Lika briljant som hon är i sitt yrke, lika problematisk är hon med allt som rör familj och vänner. Nu får hon chansen att ta reda på vem hon egentligen är och varifrån hon kommer.

I Stockholm sker en skjutning, två personer skadas svårt och svävar mellan liv och död. Tekla Berg kämpar för att rädda deras liv. Polisen utgår från att det handlar om gängkriminalitet men en misstänksam polis tar hjälp av Tekla för att undersöka om det kan röra sig om något mycket mer invecklat och överraskande. I så fall är det dessutom bara en tidsfråga innan paniken kommer att sprida sig i hela Stockholmsområdet.

Samtidigt får Tekla besked om att hennes mammas hus ska säljas på exekutiv auktion. Hon har inte haft en tanke på att åka till Dalarna efter moderns död, men nu får hon ett infall att göra ett sista besök. Bland moderns efterlämnade saker finns ett gåtfullt fotografi. En liten flicka sitter i Teklas mammas knä. Vem är hon? Kan flickan förklara saker som har med Teklas barndom att göra? Och vad hände egentligen med henne?

"Christian Unge beskriver sjukhusvärlden bäst i Sverige och Tekla är en skalpellskarp karaktär som injicerar mig med massor av spänning. Läs!"
Jens Lapidus
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Det första skottet, det sista steget
 2. +
 3. Havsörnens skrik

De som köpt den här boken har ofta också köpt Havsörnens skrik av Karin Smirnoff (inbunden).

Köp båda 2 för 501 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Det första skottet, det sista steget. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Bladvändare
  Alma Kaniza, 17 april 2022

  En riktigt bra bok med spänning! Varenda blad du vänder är lika spännande & det går inte att lägga ifrån sig den innan något nytt händer. Hoppas på fler böcker med Tekla Berg!

 2. Njaa
  Bokhyllaniskuggan, 24 mars 2022

  ❥ Recension

  Del 3 om läkaren Tekla Berg.

  Jag känner mig lite kluven. Och det är svårt att inte känna besvikelse. För jag tyckte första boken om Tekla var svinbra. Spänning, tempo och intressanta karaktärer. Men sen har det enligt mig sakta gått utför. Andra boken var inte riktigt för mig, tyckte den var rätt seg och tråkig men då jag gillar Tekla och sjukhusmiljön ville jag ändå läsa nästa. Och nu har jag gjort det och tyvärr tycker jag denna är ännu segare och tråkig... Läs hela recensionen

 3. Bäst hittills
  Kristina Landström, 7 mars 2022

  Denna är den bästa boken i serien om Tekla.
  Unge har fått till ett bra flyt i historien och Tekla har blivit mer mänsklig.

 4. Bästa hittills i serien
  @bettan_bokprataren (Örebro), 4 februari 2022

  Jag har läst de två tidigare böckerna i den här serien om den ganska udda läkaren Tekla Berg. Helt klart kan jag nu eter en sömnlös natt i de härliga karaktärernas sällskap (kunde inte sluta lyssna) påstå att den här är bäst hittills.
  Jag gillar hur författaren plockar in mer ur Teklas liv och mindre med sjukhustermer.

  De två parallella handlingarna flyter på bra och jag tycker att Christian får ihop dem riktigt snyggt.

  Med ett bra driv och ett rasande tempo flyger sido... Läs hela recensionen

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Christian Unge