Obscuritas (inbunden)
På topplistor
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Rekke Vargas (del 1)
Antal sidor
400
Utgivningsdatum
2021-11-01
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Medarbetare
Haage, Jonas (form)
Dimensioner
233 x 160 x 30 mm
Vikt
539 g
SAB
Hc
ISBN
9789113102603
Obscuritas (inbunden)

Obscuritas

(22 röster)  |  Läs 7 recensioner
Inbunden Svenska, 2021-11-01
209
 • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Det är sommaren 2003. USA har just invaderat Irak och i Stockholm mördas en fotbollsdomare med ett förflutet i Afghanistan. Vildhjärnan och fotbollspappan Giuseppe Costa häktas för brottet. Fallet ser solklart ut med en övertygande bevisning. Men Costa vägrar att erkänna mordet och polischefen beslutar att anlita professor Hans Rekke, världsledande expert på förhörstekniker. Finns det någon som kan knäcka Costa är det han.

Men ingenting blir som polisen förväntat sig. Rekke tar emot utredningsgruppen i sitt stora flotta hus i Djursholm, och uppträder irrationellt och tankspritt. Sedan sågar han i en svindlande uppvisning hela förundersökningen.

Kort därpå faller utredningen ihop, Costa släpps på fri fot, och polisen står plötsligt helt utan spår. Bara Micaela Vargas, den unga närpolisen från Husby, som mest på nåder tagits in i utredningen, vägrar släppa fallet. Rekkes ord om fotbollsdomarens märkliga skador ekar i henne och gång på gång försöker hon få tag i professorn. Men han svarar inte på något av hennes kontaktförsök. Och varför skulle han, tänker hon. Varför skulle en berömd professor, som är vän med utrikesministern och umgås med de allra rikaste, bry sig om henne, en oerfaren ung polis?

Men så möts Hans Rekke och Micaela Vargas igen, under dramatiska omständigheter. Detta omaka par bestämmer sig för att lösa fallet som tycks alltmer gåtfullt och som leder dem till CIA:s jakt på terrorister, och talibanernas krig mot musiken. Vem var fotbollsdomaren egentligen? Är han offer eller gärningsman?
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Obscuritas
 2. +
 3. Det som inte dödar oss - Millennium 4

De som köpt den här boken har ofta också köpt Det som inte dödar oss - Millennium 4 av David Lagercrantz (pocket).

Köp båda 2 för 278 kr

Kundrecensioner

Det finns 7 recensioner av Obscuritas. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Flyhänt och skickligt
  Gabriella, 28 december 2021

  Skönt tidsfördriv att läsa den här boken av David Lagercrantz, men väcker den lusten att fortsätta att följa deckarparets vidare äventyr? Tveksamt.

 2. Stor förväntan
  Stina Hammarström, 16 november 2021

  Har precis börjat läsa boken och känner att den är medryckande och ger mersmak.
  David Lagercrantz är en duktig författare och skriver med spänning så efter att ha läst alla andras recensioner så har jag stora förväntningar på fortsättningen av boken!!

 3. Betyg: 3,5 av 5.
  Britt-Marie "Bim" Kullin / Bims Blogg (Farsta / Stockholm), 6 november 2021

  Betyg: 3,5 av 5 - 📚 - Boken Obscuritas av författaren David Lagercrantz är den första delen i en planerad serie om polisen Micaela Vargas och professorn Hans Rekke. Jag tyckte att boken var helt okej, och den var välskriven och intressant, så jag kommer nog förmodligen att följa bokserien framöver. Tyckte om dom två huvudpersonerna i boken, så därför kommer jag nog att följa serien. Däremot själva storyn i boken, tyckte jag var lite rörig. Kan rekommendera boken.

 4. Spännande läsning med lugn tempot
  Brijdeep Kaur, 2 november 2021

  Obscuritas- en spännande berättelse, en läsning som fångar läsarens intresse redan från början. Tempot är inte högt men det blir inte tråkigt heller; tvärtom är det händelserik och spänningsfylld med inga ointressanta stunder.
  Men emellan blir tempot väldigt lågt och det känns långdragen på vissa ställen, det känns som att man bläddrar igenom sidorna men det händer inte så mycket.

  Med en del latinska inslag har boken en speciell berättarstil där läsaren flyttas ständigt fram oc... Läs hela recensionen

 5. Motsatsernas bok
  Jojo, 29 oktober 2021

  Än är det mörker, än är det ljus... Förortsrötter kontra högstatusrevir... Svensk eller Afganistanskt traditon... Mano som övergår i depp... Ungdomlig intensitet jämfört med äldres saktmodighet... Dialog som växlar med inre tankar... Vardagslycka som strävar mot det ouppnåeliga... Osv osv
  En bok som förvånar hela vägen och håller läslusten vid liv. Som avslutar ett case och drar upp trådar för nästa - en fortsättning av kontakten mellan huvudpersonerna utlovas på sista sidorna.
  Sälla... Läs hela recensionen

 6. En svensk Sherlock
  @tant_edna, 27 oktober 2021

  Obscuritas är en svensk version av den klassiska Sherlock Holmes. Den har ett speciellt berättarperspektiv och dialogerna är korta och raka, med en del latinska inslag.

  I Stockholm mördas en fotbollsdomare och initialt verkar det vara ett snabbt och lättlöst fall. Den vildsinte alkoholisten Guiseppe Costa häktas för mordet, men när professor Hans Rekke börjar granska fallet och kritiserar bristerna i förundersökningen tvingas Costa släppas och polisen står handfallen.

  Micae... Läs hela recensionen

 7. nunc sumus legere
  Lena, 26 oktober 2021

  Jag hade lite svårt för berättar-tonen, den föreföll bitvis lite ivrigt barnslig i sin karaktär. Men historien fångade mig, och den är på något sätt intressant och går i moll nästan. Karaktärerna Rekke och Micaela är två motsatser, och de hittar varandra på något obegripligt sätt samtidigt som den sällsamma historien utvecklar sig. Vi får tillbakablickar från Afghanistan då och då, som kompletterar historien. Och långsamt rullas den ut, tankfullt och eftertänksamt.
  En speciell läsupplevelse, dekorerad med en hel del latinska citat.

Visa alla 7 recensioner

Fler böcker av David Lagercrantz