Ett system så magnifikt att det bländar (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (562.1 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Gizem Erdogan
Utgivningsdatum
2020-02-10
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
ISBN
9789113103433

Ett system så magnifikt att det bländar Ljudbok

(15 röster)  |  Läs 4 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2020-02-10

Styckköp

179

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Först kom Sebastian, sen kom Clara, sen kom Matilda. Sen kom kalabaliken när en pappa kände för att lätta sig hjärta och någon annans hjärta kom av sig. Den natten föddes inte bara trillingar på Lunds lasarett, utan också nog med hemligheter för en kvarts livstid.

Tjugofem år senare: En ung kvinna hänger sig i en dörrkarm. En mamma möter djävulen på en kolonilott i Lund. Sebastian reser till London, Clara till Påskön och Matilda till Västerbotten. Sedan blir allting plötsligt väldigt komplicerat.

Hur långt ifrån varandra kan en familj komma innan den upphör att höra ihop? Amanda Svenssons nya roman Ett system så magnifikt att det bländar är en stor familjeberättelse om tre syskon som försöker nå varandra i en värld som blivit alltmer splittrad.

Eller är det snarare så att alltför mycket hänger samman? Lösningen kanske står att finna i källaren till en hierariskt ordnad byggnadsstruktur vid Russel Square. Eller i kärleken till en sorgsen kvinna. Även om en viss apa anser att det är ett villospår.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Ett system så magnifikt att det bländar. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Tråkig och ointressant
  - (Umeå), 1 maj 2023

  Åh, vad skönt att den tog slut! Välskriven, men personerna går inte under huden på mig. Ett självmord har central roll och borde beröra mig p g a min pappas, men det gör det inte och jag tror inte det handlar om någon försvarsmekanism. Det enda som grep tag var en klockren episod om sexuell gränslöshet.

  Lång boks färd mot en fyndig slutmening, som jag gärna instämmer i. Jag läste boken för att den blivit Bookerprisnominerad (och jag älskade Hello Dolly), men nu vet jag att en sån nom... Läs hela recensionen

 2. Ett system som inte fängslar
  Lena Rosengren, 28 mars 2023

  Ingen bok för mig helt enkelt! Vill att det skall finnas en röd tråd i en berättelse som fängslar mig. Läser inte klart denna bok. Ids inte!

 3. Magnifik
  Martin, 30 december 2022

  Magnifik historia med flera karaktärer samt mycket inslag av familj, naturvetenskap, natur, musik och konst. Läsaren får följa tre trillingars liv på olika platser i världen som London, Berlin, Lund, Norrland och Påskön. Allt vävs ihop på ett poetiskt och snillrikt sätt. En av huvudkaraktärerna är hjärnforskare vilket beskrivs med stor detaljrikedom.

  Boken innehåller många miljöbeskrivningar, detaljerade gestaltningar och levande karaktärer. Jag gissar på att författaren gillar att g... Läs hela recensionen

 4. Magnifik!
  -, 12 mars 2020

  Udda och intressanta karaktärer, samt en rad oförutsedda händelser håller intresset vid liv boken igenom.

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Amanda Svensson