Min far & Kvinnan (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.6 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Serie
Norstedts klassiker
Utgivningsdatum
2021-03-05
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Översättare
Katja Waldén
ISBN
9789113103563

Min far & Kvinnan E-bok

(13 röster)  |   Läs 3 recensioner
E-bok,  Svenska, 2021-03-05

Styckköp

99
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
I samband med utgivningen av Åren publicerar Norstedts två av Annie Ernaux tidiga böcker i en klassikerutgåva. Dessa två texter om författarens föräldrar ger en förhistoria till den tid som beskrivs i Åren, författarens egen livsteckning.

Annie Ernaux far dog exakt två månader efter att hon tagit lärarexamen. I Min far närmar hon sig fadern - denna outbildade, hårt arbetande, känslokalla man - och den skam han bar med sig sedan barndomens fattigdom och utsatthet, i ett Frankrike som känns oerhört avlägset, men som faktiskt bara ligger två generationer bort.

Kvinnan är en gripande uppgörelse med mödrar och döttrar, ungdom och åldrande, drömmar och verklighet. När författarens mor dör i alzheimers påbörjar hon en resa bakåt i tiden och för att försöka fånga den riktiga kvinnan, hon som existerade oberoende av dottern.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Min far & Kvinnan. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En bok värd att läsa
  Elisabeth Hallberg, 10 december 2022

  En direkt, rak och intressant läsning om en familjs förhållanden i Frankrike på 50-60 talet och framåt.
  det är ett avskalat språk som på ett märkligt sätt förmedlar en känsla av hur livet var. Kan rekommendera den till läsning!

 2. Ärlig och rak
  CC, 26 oktober 2022

  Min far & kvinnan rekommenderas starkt till alla som vill förstå människor bättre. Annie skriver avskalat och rakt utan sentimentalitet om två människors liv och strävan. Mellan raderna känner man hennes kärlek till föräldrarna trots deras fel och brister som människor och som mor och far. Det är också en tidsresa hon tar oss läsare med på. Det finns en fin acceptans och förståelse för tiden, människor och att alla gör sitt bästa. Jag rekommenderar den både för språket och berättelsen.

 3. Arnaux
  Leena Börjesson, 21 oktober 2022

  Intressant att läsa om Arnaux's uppväxt och föräldrarna som kom att prägla henne, livet på landet för 70 år sedan, hur Frankrike var på den tiden. Hon porträtterar sina föräldrar så fint och realistiskt, hennes prosa är synbart enkel, men intellektuell och stram och väldigt lättläst. Bra att ha läst denna före "Åren".

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Annie Ernaux