Dina händer var fulla av liv (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (209.3 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Siham Shurafa
Utgivningsdatum
2020-09-17
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
ISBN
9789113103839

Dina händer var fulla av liv Ljudbok

(35 röster)  |   Läs 2 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2020-09-17

Styckköp

169
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Dina händer var fulla av liv skildrar en kvinna före, under och efter flykten. Romanen ställer frågor som: vad händer med en människa som vuxit upp i en privilegierad miljö och sedan förlorar allt, en kvinna som varit lyckligt gift och Mogadishus bästa gymnasielärare som hamnar som ung änka i Sandviken och tvingas försörja sig genom att städa skolkorridorer?

Vi får följa Nora från barndomen i Baidoa, via gymnasietiden i Somalias huvudstad Mogadishu, genom de begynnande orosåren i landet, när klankonflikterna och politisk instabilitet växer sig allt större. Till sist finns ingen annan utväg än att försöka lämna landet. Flykten blir svårare än Nora har kunnat föreställa sig och väl framme i det kalla Sverige vill hon, med alla sina förluster, helst bara dö. Men hon har sin dotter. Och hon har en vilja av järn - hon vill resa sig igen.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Dina händer var fulla av liv. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Toppen!
  -, 29 april 2021

  Fantastiskt bok som alla borde läsa eller lyssna på!! Wow

 2. Bok som behövs
  -, 6 december 2020

  Bok som i tider vi inte förstår hur lite vi förstår om andra och deras livsöden. Vackert språk och tät dramaturgi.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Suad Ali

 • Plåsterströssel

  Suad Ali

  Världen är som vanligt, trots att allt förändrats. Människor rör sig på stan som om inget har hänt, men Mariam vill bara skrika åt dem att sluta. Att de måste förstå, att det värsta har hänt. Att Magda, som brukade strö blomblad som strössel över ...