I skuggan av San Siro : från proffsdröm till mardröm (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (2.5 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2019-11-06
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
ISBN
9789113106625
I skuggan av San Siro : från proffsdröm till mardröm (e-bok)

I skuggan av San Siro : från proffsdröm till mardröm E-bok

E-bok (EPUB), Svenska, 2019-11-06

Styckköp

59

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Martin Bengtsson var bara ett stenkast från alla småkillars barndomsdröm, att få springa in på planen som hyllad fotbollsstjärna. Förutom att han hade plats i startelvan i pojklandslaget var han ungdomsproffs i storklubben Inter i Milano, en av Italiens allra främsta fotbollsklubbar.

Men där, i skuggan av den legendariska fotbollsarenan San Siro, gick någonting snett och Martin började ifrågasätta hela sin tillvaro som fotbollsspelare, i stort sett hela sitt liv. Till slut såg han ingen väg ut, utan försökte ta livet av sig.

I skuggan av San Siro är Martin Bengtssons berättelse om sina erfarenheter från pojkdrömmarna till sammanbrottet, och ger en unik skildring av fotbollsvärlden inifrån: den extrema träningen som börjar i pojkåren, de centralstyrda elitsatsningarna med sina slitna värderingar och inte minst de stränga villkoren för spelare på gränsen till genombrott.

Martin Bengtsson är född i Örebro, där han också är uppvuxen. Han spelade i IK Sturehov, Örebro SK, pojklandslaget -86:orna och Inter i Milano. Sedan han slutade med fotbollen har han bland annat skrivit, spelat musik, sysslat med tv och hållit föredrag om sin bok.

Den här boken borde bli obligatorisk läsning för hela Fotbollssverige.
Norrköpings Tidningar

... en skakande berättelse om identitetskris, sexmissbruk, tränarbråk, ensamhet och droger.
Expressen
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Martin Bengtsson

  • Nio författare

    Gudrun Nyberg, David Anthin, Martin Bengtsson, Arne Florin, Lennart Johnsson

    Nio författares samtid. Hundra år i Göteborg Här tar nio Göteborgsförfattare under de senaste hundra åren till orda, men först får deras respektive författarskap en presentation av en kunnig introduktör. Urvalet är subjektivt, men intressant och v...