De vuxnas lögnaktiga liv (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
341
Utgivningsdatum
2020-09-01
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Översättare
Johanna Hedenberg
Originaltitel
La vita bugiarda degli adulti
Medarbetare
Acedo, Sara R. (form)
Dimensioner
217 x 143 x 27 mm
Vikt
497 g
SAB
Hce
ISBN
9789113107370
De vuxnas lögnaktiga liv (inbunden)

De vuxnas lögnaktiga liv

(116 röster)  |  Läs 13 recensioner
Inbunden Svenska, 2020-09-01
250
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
En ny roman av Elena Ferrante, författaren till Min fantastiska väninna.

I De vuxnas lögnaktiga liv befinner vi oss i det rika Neapel högt uppe på kullarna och det fattiga nere i gränderna. Här möter vi en rad Ferrante-typiska karaktärer men framför allt kretsar romanen kring Ferrantes nya protagonist Giovanna.

Den tolvåriga Giovanna får under en middag höra att hon liknar sin faster, en kvinna hon aldrig träffat. Det visar sig att Giovannas pappa inte alls är den välbeställde akademiker med gedigen borgerlig bakgrund som Giovanna alltid trott, utan att han vuxit upp i Neapels fattigkvarter. Giovanna söker upp sin faster och blir snabbt invigd i vuxenvärldens mörkare sidor där sanning och lögn lever sida vid sida.

Min fantastiska väninna var startskottet för Elena Ferrantes fyra romaner om vännerna Elena och Lila - och en litterär världssuccé. Neapelkvartetten blev snabbt ett fenomen och fann en stor skara hängivna läsare. Bara i Sverige har Elena Ferrantes böcker sålt i över en miljon exemplar vid det här laget. Världen över har hon sålt 14 miljoner böcker.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. De vuxnas lögnaktiga liv
 2. +
 3. Plågsam kärlek

De som köpt den här boken har ofta också köpt Plågsam kärlek av Elena Ferrante (pocket).

Köp båda 2 för 319 kr

Kundrecensioner

Det finns 13 recensioner av De vuxnas lögnaktiga liv. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. RECENSION AV Elena Ferrantes bok : De vuxnas lögna
  Christina Hansdotter, 5 augusti 2021

  Jag blev så glad ,när jag hittade denna bok .Jag har tidigare läst 2 andra böcker av henne. Jag tycker att språket är oerhört bra . Det känns som om man finns med i den miljön hon beskriver ! / Med vänlig hälsning, Christina Hansdotter

 2. Levande
  Karin , 5 april 2021

  Precis som serien om Nepal och väninnorna är denna boken lika levande med personporträtt och platser som gör att man finns där.

 3. Långsamt tempo
  - (Västerås), 23 februari 2021

  Eftersom andra här beskrivit handlingen redan skriver jag bara att det handlar om Giovannas relation till sin familj, släkt och vänner. På baksidan av boken står det att hon är i brytpunkten mellan att vara barn och tonåring. Jag håller inte med utan tycker snarare att den handlar om brytpunkten mellan att vara tonåring och vuxen.
  Det här är första boken jag läser från Ferrante. Jag förstår att många gillar sättet hon (?) skriver på. Jag tycker att språket och tankarna är vackra och bitv... Läs hela recensionen

 4. Annorlunda mot tidigare Ferranres-böcker
  Ulla Wikström, 21 januari 2021

  Svårt att rekommendera boken. Väldigt många människor, svårt att hålla reda på alla. Många lika namn. Men också svårt att släppa boken. Jag har nu läst ca 3/4 av boken. Tycker att den vinner nu på slutet och jag ska med spänd förväntan läsa slutet snart.

 5. Besvikelse
  Slavica Novak, 15 oktober 2020

  Jag är en av största fans/beundrare av Ferrantes all litteratur - hittills. Här... uteblev magin. För första gången. Jag trodde hon, hon kommer att kunna skriva om vad som helst, allt kommer att vara beslöjad med den så anmärkningsvärda magin. Men icke! Jag tänkte: detta har inte hon skrivit... det var någon annan.. eller: så här blir det när man måste skriva på beställning, när någon, publik, förväntar sig, när man går in att tillfredsställa sin publik. Fel.

 6. Slöseri med trycksvärta
  Leif Reinhold Torpefält (Norrtälje), 30 september 2020

  Ointressant för en vuxen människa, infantil, obegripligt att den blivit populär. Alster av en oerfaren och okunnig person?! Blev anmodad av Bokus att sätta betyg i form av stjärna, måste därför bli en, jag önskade en minusstjärna.
  (Min hustrus omdöme, jag slipper därför läsa den.).
  Tacksam make

 7. Målande
  Solveig, 28 september 2020

  Ferrante skriver så målande att man tror sig vandra runt i Neapel. Man hör det livliga språket. Ser de vackra vyerna men oxå de slitna om än vackra husfasaderna.
  Man vill åka dit o kanske känna igen gatunamn, torg o framför allt insupa atmosfären.

 8. Lika bra
  Benedikt Lindner, 16 september 2020

  som den neapolitanska sagan. En värdig uppföljare... och min förhoppning är att boken är en första del till mer.
  En övertygad Elena Ferrante fan

 9. AI
  Lars Eliasson, 15 september 2020

  Intressant. Fantastisk översättning till svenska. Men är författaren en robot och är romanen skriven med hjälp av AI? Romanen påminner i mångt och mycket om Ferrantes tidigare produktion med liknande infallsvinklar och ett persongalleri som onekligen för läsaren tillbaka till "kvartettserien". Vem är egentligen vem?

 10. En bok med oändliga nyanser av livet
  Lollo, 27 augusti 2020

  Jag blev direkt fångad av berättelsen om Giovanna ur hennes egna perspektiv. Man får följa henne genom livet, från tidiga till sena tonåren och allt som händer däremellan. Det som fångar mig mest är alla nyanser i boken, läsaren får följa med i de händelser som formar henne som ung kvinna i Italien. Hur hon inser tidigt att livet inte är svart och vitt, och hennes kamp med att förhålla sig till både sig själv och de personer som finns i hennes omgivning samtidigt som hon kämpar för rätten att få skriva sin egen historia.

 11. Läsvärd bok!
  Erica Samuelsson (Stockholm), 24 augusti 2020

  I den här berättelsen får man följa en tjejs uppväxt som tonåring i Neapel. Boken ger en ett ärligt och intressant porträtt om hur det är att vara ung, växa upp, och hitta sig själv i den vuxna världen. Trots många karaktärer i boken så lyckas författaren med starka beskrivningar och flyt i språket, få en att hänga med hela vägen med förtjusning!

 12. Svårt att slita sig!
  Harry Potter, 24 augusti 2020

  Trots att jag aldrig tidigare läst Elena Ferrantes romaner hade jag höga förväntningar. Med all rätt, det här är en bok som man ogärna sliter sig ifrån. Ett naket och ärligt berättande om en flicka som berörde mig. Att se hennes italienska värld genom hennes ögon var en njutning, såväl toppar som dalar.

  En underbar skildring av de vuxnas mystiska värld sett ur ett barns perspektiv och ett målande porträtt av Neapel som får en att byta tid och rum.

 13. Läsvärd bok med ett spännande perspektiv
  Maddox (Stockholm), 22 augusti 2020

  Boken skildrar på ett skickligt sätt hur uppväxten präglas av att omvärdera vuxna och deras berättelser, att bygga på historier och ompröva sina uppfattningar. Om hur ett barns uppfattningar kan vara så ensidiga och samtidigt helt sanna tills en dag när allt ändras

Visa alla 13 recensioner

Fler böcker av Elena Ferrante