Morgonstjärnan (ljudbok)
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (614.7 MB)
Språk
Svenska
Serie
Morgonstjärnan (del 1)
Inläsare
Gerhard Hoberstorfer
Utgivningsdatum
2022-03-24
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Översättare
Staffan Söderblom
ISBN
9789113107752
Morgonstjärnan (ljudbok)

Morgonstjärnan Ljudbok

(51 röster)
Ljudbok,  Svenska, 2022-03-24

Styckköp

149

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Med sitt rika persongalleri och en handling som spänner över vardagligheter och stora kosmiska sammanhang är Morgonstjärnan ett storverk av en av Europas riktigt stora berättare.

Det är sent i augusti, sommarledighetens sista skälvande dagar. Litteraturprofessor Arne och konstnären Tove befinner sig på Sørlandet tillsammans med sina barn. Vännen Egil bor i ett hus alldeles i närheten, prästen Kathrine är på väg hem från ett seminarium, fritidsledaren Emil repar med sitt band, journalisten Jostein är ute på stan och hans flickvän Turid jobbar natt på sjukhuset. Över var och en av dem dyker det plötsligt upp en jättelik stjärna på himlavalvet. Inte ens astronomerna har ord för att förklara vad det är som sker.

Är det ett stjärnfall? Men varför har då ingen sett stjärnan tidigare? Har den precis uppstått ur intet?

Med tiden lägger sig nyhetsvärdet och livet återgår till så som det var innan stjärnan syntes. Ändå är något förändrat i grunden. Allt märkligare saker tycks ske som påverkar människornas tillvaro på ett oanat sätt.

Morgonstjärnan är en roman om det vi inte förstår, det vi inte vet att namnge och aldrig tidigare har mött. Den handlar om det stora dramat sett genom livets begränsade lins. Men mer än något annat är det en roman om vad som sker när de mörka krafterna i världen får löpa amok.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Karl Ove Knausgård