Om tiden och vattnet : en berättelse om vår framtid (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (12.8 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2021-01-14
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Översättare
John Swedenmark
ISBN
9789113108490

Om tiden och vattnet : en berättelse om vår framtid E-bok

(1 röst)  |  Läs 1 recension
E-bok,  Svenska, 2021-01-14

Styckköp

95

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Nominerad till Nordiska rådets litteraturpris 2021!

Om tiden och vattnet är en storartad skildring av det isländska samhället, det globala hoppet som präglar klimatkampen och arbetet som behöver göras för att säkra människans framtid.

Inom de kommande hundra åren kommer allt vatten på jorden att genomgå en fundamental förändring. Glaciärer, som för bara två generationer sedan var lika beständiga som bergen under dem, kommer att smälta och havsnivån höjas. Den här förändringen kommer att påverka allt liv på jorden. Men trots att vi står inför en så tydlig global klimatkris, är det svårt för människor att ta till sig forskarnas rapporter och budskap. Det är inte genom analyser vi känner och förstår utan genom berättelser, i en kontext vi kan relatera till.

Genom personliga anekdoter, mytologi och klimatforskning försöker Magnason få läsaren att förstå hur allt hänger ihop, vilken forskning som redan finns och hur vi måste ställa om vårt sätt att tänka.

Andri Snae;r Magnason är författare, artist och aktivist och en av Islands mest framträdande kulturikoner. Genom att på ett tydligt och tillgängligt sätt binda ihop nutid med dåtid får Magnason oss att inse att varken det förflutna eller framtiden är särskilt långt bort.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Om tiden och vattnet : en berättelse om vår framtid. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Ingen tid - inget vatten?
    Kelle, 12 februari 2022

    När glaciärerna i Himalaya sinar drabbas alla i Kina, Indien, Pakistan och Bangladesh.
    När? Snart!
    Ont om vatten, ont om tid.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Andri Snaer Magnason