Inställd resa till Sabarmati (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
383
Utgivningsdatum
2021-06-16
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Medarbetare
Thunfors, Eric (form)
Dimensioner
180 x 110 x 25 mm
Vikt
204 g
SAB
Hc
ISBN
9789113110028

Inställd resa till Sabarmati

(38 röster)  |  Läs 2 recensioner
Pocket,  Svenska, 2021-06-16
89
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
En mor som inte är en mor. En dotter som inte är en dotter.

Lykke är en ganska bitsk gymnasielärare i Nässjö, Fatima ett hittebarn från Indien som än en gång har blivit övergiven, nu av adoptivföräldrarna. Hon vet egentligen bara en sak om sig själv: att hon inte heter Fatima. När hon som nyfödd hittades vid floden Sabarmatis strand fick hon namnet Meera. Det bär hon som en hemlighet, ända till den dag då hon som 18-åring sätter sig på ett tåg, fast besluten att aldrig komma tillbaka.

Lykke blir kvar i Nässjö och försöker fortsätta sitt liv, trots mycket grubblande. Var det fel av henne att gripa in och ta hand om Fatima? Blev hon en misslyckad mamma, eftersom hon helt enkelt inte var mamma? Vart tog flickan vägen? Varför hör hon aldrig av sig?

En mörk eftermiddag i november, när Lykke är ute och går med sin hund, lägger någon en behandskad hand mot hennes axel, drar henne åt sidan och slår. Hårt.

"I Majgull Axelssons trygga händer får läsaren möta världens små och stora fasor, men för romanen som sådan behöver man inte oroa sig: det här är en författare som vet vad hon håller på med." SvD

"en skicklig väv av mänsklig styrka och skröplighet och den håller mig fången ända in i mål." Sveriges Radio

"Få kan som hon skildra det mest vardagliga, som hon armerar med ett underliggande hot." Jönköpings-Posten

"Med hjärtskärande autenticitet och saklig precision återskapas deras olika livsöden. /.../ en omskakande berättelse, som griper tag i mig och berör mig i mitt innersta." Skånska Dagbladet
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Inställd resa till Sabarmati
 2. +
 3. Ditt liv och mitt

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ditt liv och mitt av Majgull Axelsson (pocket).

Köp båda 2 för 178 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Inställd resa till Sabarmati. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Känns inte som Axelsson
  Jackie Laa Renholm, 16 februari 2022

  Det som gör Majgull Axelsson till min absoluta favoritförfattare är hennes otroliga förmåga att skriva levande personporträtt där det känns som att man läser om riktiga människor, ingen är ond eller god, bra eller dålig, utan karaktärerna framställs i all sin komplexitet och det är mycket få författare som verkligen behärskar det till fullo. Axelsson är en av dem.
  Det är det som gör hennes böcker till riktiga bladvändare utan att det egentligen behöver hända jättedramatiska saker. Hon lyc... Läs hela recensionen

 2. Lite av en besvikelse för mig
  Ethel Hedström, 13 oktober 2021

  Jag tycker verkligen om Majgull Axelssons böcker. De berör och tar alltid upp angelägna ämnen. Även så den här gången. Jag avskyr att behöva säga det, men anser att berättelsen är övertydlig och lämnar inget till mig som läsare att tolka. Inga nya tankar, inget som får mig att haja till och känna med huvudpersonerna. Synd också att flera av karaktärerna blir karikatyrer på sig själva. Jag skulle tyvärr inte rekommendera den här boken till någon som läser Axelsson för första gången. Finns många andra mycket bättre.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Majgull Axelsson