Inställd resa till Sabarmati (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
383
Utgivningsdatum
2020-09-28
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Medarbetare
Thunfors, Eric (form)
Dimensioner
217 x 143 x 29 mm
Vikt
548 g
SAB
Hc
ISBN
9789113110097
Inställd resa till Sabarmati (inbunden)

Inställd resa till Sabarmati

(18 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2020-09-28
230
 • Fåtal ex i lager. Skickas inom 1-2 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
En mor som inte är en mor. En dotter som inte är en dotter.

Ändå har Lykke och Fatima bara varandra. Lykke är en ganska bitsk gymnasielärare i Nässjö, Fatima ett hittebarn från Indien som än en gång har blivit övergiven, nu av adoptivföräldrarna. Hon vet egentligen bara en sak om sig själv: att hon inte heter Fatima. När hon som nyfödd hittades vid floden Sabarmatis strand fick hon namnet Meera. Det bär hon som en hemlighet, ända till den dag då hon som 18-åring sätter sig på ett tåg, fast besluten att aldrig komma tillbaka.

Men Lykke blir kvar i Nässjö och försöker fortsätta sitt liv, trots mycket grubblande. Var det fel av henne att gripa in och ta hand om Fatima? Blev hon en misslyckad mamma, eftersom hon helt enkelt inte var mamma? Vart tog flickan vägen? Varför hör hon aldrig av sig?

En mörk eftermiddag i november, när Lykke är ute och går med sin hund, lägger en någon en behandskad hand mot hennes axel, drar henne åt sidan och slår.

Och han slår mycket hårt.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Inställd resa till Sabarmati
 2. +
 3. Jana Kippo-sviten

De som köpt den här boken har ofta också köpt Jana Kippo-sviten av Karin Smirnoff (inbunden).

Köp båda 2 för 435 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Inställd resa till Sabarmati. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En berörande bok om klass och rasism!
  Jennifer, 13 april 2021

  Fatima, som egentligen inte heter Fatima, och Lykke är mor och dotter, fast inte på riktigt. Men ändå har det hittat varandra. Men en dag försvinner Fatima, utan att lämna något meddelande till Lykke. Och en dag blir Lykke överfallen och hamnar på sjukhus.

  Jag vet inte riktigt vad jag hade för förväntningar på den här boken, men den var inte alls som jag tänkte. Jag visste att den skulle vara karaktärsdriven, men trodde ändå att plotten skulle vara en mer central roll än vad det var.... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Majgull Axelsson