Ett lyckligare år (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (225.7 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Jonas Gardell
Utgivningsdatum
2021-09-09
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
ISBN
9789113111230

Ett lyckligare år Ljudbok

(44 röster)  |   Läs 3 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2021-09-09

Styckköp

169
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
1879 skriver den kände filosofen Pontus Wikner en text han kallar Psykologiska självbekännelser. Manuset låses in i en blecklåda som enligt direktiven ska förvaras på Uppsala Universitetsbibliotek i minst 50 år innan någon får bryta förseglingen och läsa. Dess innehåll är så kontroversiellt och så skandalöst att enbart ryktet om den förseglade blecklådan skapar panik i Pontus Wikners vänskapskrets och man försöker utverka hinder för att blecklådan någonsin ska få öppnas. Ändå är det Wikners vilja att hans text någon gång ska publiceras. I en framtid när allt är förändrat. Han drömmer om ett lyckligare år.

1970, nästan 100 år efter att Pontus Wikner skrivit sina olyckliga bekännelser, bildar några ungdomar i Örebro föreningen Gay Power Club. Den excentriske Ronny går ut i Örebro mitt på dagen i full drag. Kärleksparet Vanja och Kerstin skapar sensation i rikspressen som "flickorna som vill gifta sig". Och tillsammans genomför de den första demonstrationen någonsin i Sverige för homosexuell frihet.

Ett lyckligare år är den gripande berättelsen om de unga studenterna Pontus och Herman och deras omöjliga kärlek under andra halvan av 1800-talet. Det är den fantastiska berättelsen om några modiga ungdomar i en liten stad i Mellansverige under andra halvan av 1900-talet som bestämmer sig för att också de har rätt till lycka. En svindlande roman om kärlek i en tid när kärleken saknade språk.

Ett lyckligare år är den sanna historien om hur kampen för vår frihet började. Och utan början är vi ingenting.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Ett lyckligare år. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Rysningar, sorg, glädje.
  -, 13 augusti 2022

  Alla borde höra, alla borde förstå. Vi är alla människor.

 2. Ett historiskt dokument
  -, 10 februari 2022

  Djupt berörande.

 3. Betyg: 5 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 10 september 2021

  Betyg: 5 av 5 - 📚 - Jag har läst dom flesta böcker som Jonas Gardell har skrivit, och tyckt mycket om dom alla. Nu har jag läst hans senaste bok, Ett lyckligare år, och den var inget undantag. Boken är intressant, gripande, välskriven, och väldigt viktig. En sån bok som alla borde läsa. Kan varmt rekommendera den. Jag lyssnade på större delen av boken, och den är mycket bra inläst av författaren själv.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Jonas Gardell