Pengar på fickan (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.6 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Serie
Scandinavian Star (del 1)
Utgivningsdatum
2021-04-09
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Översättare
Johanne Lykke Holm
ISBN
9789113111322

Pengar på fickan E-bok

(7 röster)  |  Läs 1 recension
E-bok,  Svenska, 2021-04-09

Styckköp

99

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Nominerad till Nordiska rådets litteraturpris 2021!

Ett uppkäftigt danskt upprop mot kapitalismens samvetslösa profitjägare, en dröm om välstånd och ett porträtt av förlorad kärlek.

Pengar på fickan är ett brutalt, men också finstämt och humoristiskt, porträtt av en kärleksrelation mellan huvudpersonerna Kurt och Maggie. De kämpar på i utkanten av 80-talets välfärdssamhälle, en tillvaro kantad av våld och hela tiden hotad av den liberala finanspolitikens glupska maskineri. I hjärtat av romanen står också passagerarfartyget Scandinavian Star i lågor. Mordbranden som inträffade 1990 kostade 159 människor livet och motiven var ekonomiska; det visade sig handla om ett försäkringsbedrägeri. På ett elegant sätt väver Nordenhof en roman kring katastrofen och vad som föregick den.

Pengar på fickan är första delen i en tänkt heptalogi.

Ur juryns motivering till Per Olov Enquists pris 2020:

"Ett nationellt trauma står som klangbotten för hennes roman och författaren briljerar i skildringen av nära mänskliga relationer, vilket visar att inledningen på hennes uttalade heptalogi också är inledningen på ett nordiskt litterärt verk som på ett obevekligt sätt, och med den mänskliga psykologin i förgrunden, griper sig an avgörande civilisatoriska frågor."
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Pengar på fickan. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. odetaljerad
    bokmärket, 8 juli 2021

    Asta Olivia skriver med stora pensel drag, Många skeenden skulle man vilja veta mer om, Knuts barndom, Maggies förhållande till sin mor etc, Scandinavian Star historian är som en redogörelse för sig.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Asta Olivia Nordenhof