Marionetterna : en berättelse om världen som politisk teater (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
421
Utgivningsdatum
2023-09-01
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Medarbetare
Wickholm, Pär (form)
Dimensioner
232 x 155 x 27 mm
Vikt
697 g
SAB
Bsi,K.5,Ocg
ISBN
9789113112060
Marionetterna : en berättelse om världen som politisk teater (inbunden)

Marionetterna : en berättelse om världen som politisk teater

(15 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2023-09-01
239
 • Skickas från oss inom 1-2 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Marionetterna : en berättelse om världen som politisk teater Kan levereras innan julafton
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
"Jag skyndar på stegen och följer instruktionerna. Jag gör det för att jag har ledsnat på hatet, ledsnat på alla lögner och överdrifter som stjäl det mesta av syret. Jag gör det för att jag inte orkar med fler nättroll och säregna uppror. En fråga vill jag besvara innan vi kvävs: Hur hamnade vi här?"

Vi lever i en tid då trollfabriker, falska nyheter och virala folkstormar har blivit vardag. Gränsen mellan lögn och sanning blir alltmer diffus och en obskyr propagandametod har växt till ett av de stora hoten mot vår demokrati.

Under sin långa karriär som journalist och författare har Ingrid Carlberg granskat många fjärrstyrda påverkanskampanjer med oklara avsändare. I Marionetterna följer hon spåren tillbaka i historien, till mellankrigstidens Berlin och Paris och den fascinerande berättelsen om pr-geniet Willi Münzenberg. På hemligt uppdrag av Lenin och Stalin styrde han en internationell propagandakoncern och etablerade den politiska marionetteater som nu har fått en renässans.

Marionetterna är en starkt berörande historia som fångar människorna och dramatiken bakom manipulationerna. Berättelsen ställer det som händer i världen idag i blixtbelysning.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Marionetterna : en berättelse om världen som politisk teater
 2. +
 3. Landet utanför : Sverige och kriget 1943-1945

De som köpt den här boken har ofta också köpt Landet utanför : Sverige och kriget 1943-1945 av Henrik Berggren (inbunden).

Köp båda 2 för 488 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Marionetterna : en berättelse om världen som politisk teater. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Viktig nutidsorientering
  Kjella G, 10 november 2023

  Otroligt gediget arbete för att kartlägga
  desinformationens vagga i historisk tid och med relevanta kopplingar till nutid. Egentligen ett måste för alla som hänger på sociala medier. "Man frågar sig var pengarna kommer ifrån, som betalar allt detta"

 2. Intressant läsning
  Eva-Britt Stolt, 18 oktober 2023

  Mycket läsvärd bok tycker jag. Gav mig många tankar och funderingar. Viktig att läsa i dessa tider. Lite tung att läsa emellanåt. Blev många pauser.

 3. Intressant och spännande
  Hans Lambert, 28 september 2023

  En handling som rycker igång från första sidan. Mycket läsvärd och tankeväckande. Svår att lägga ifrån sig innan man kommit till sista sidan. Väl utförd bakgrundsforskning.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Ingrid Carlberg