En flickas memoarer (inbunden) Spara 73%
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
204
Utgivningsdatum
2021-03-10
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Översättare
Maria Björkman
Originaltitel
Mémoire de fille
Medarbetare
Acedo, Sara R (form)
Dimensioner
195 x 130 x 20 mm
Vikt
323 g
SAB
Hce
ISBN
9789113112275

En flickas memoarer

(10 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2021-03-10
69 259 Du sparar 190 kr!
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
2022 års Nobelpristagare i litteratur!

"Jag ville glömma den flickan. Glömma henne på riktigt, det vill säga, sluta längta efter att skriva om henne. Sluta tänka att jag borde skriva om henne, hennes längtan, hennes galenskap, hennes dumhet och högmod, hennes hunger och hennes blod som sinade. Jag lyckades aldrig."

I En flickas memoarer söker Annie Ernaux sig tillbaka till sommaren 1958, som hon tillbringade som ledare på ett sommarkollo i Normandie. Hon återvänder till sin första natt med en man. För honom betyder natten ingenting, för henne alldeles för mycket. I akten lämnade hon kvar sin egen vilja och hon känner sig nu plötsligt som en slav utan ägare. Sextio år senare inser hon att hon kan sudda ut åren som gått för att undersöka den unga kvinna som en gång var hon. Genom att skriva En flickas memoarer, som tar henne tillbaka till de outplånliga minnena från den sommaren 1958, hittar Ernaux ursprunget till hela sitt skrivande liv. Ett ursprung som är levande, våldsamt och smärtsamt och som är byggt på skam, våld och svek.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. En flickas memoarer
 2. +
 3. Sinnenas tid

De som köpt den här boken har ofta också köpt Sinnenas tid av Annie Ernaux (inbunden).

Köp båda 2 för 332 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av En flickas memoarer. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En bok till kvinnor??
  kjell jegefors, 5 april 2024

  Måhända en bok som närmast vänder sig till kvinnor. Som man svårt att identifiera sig med handlingen vilket innebar att boken fort föll ur minnet. Det stämde inte med min erfarenhet av ett par andra böcker av Ernaux som jag har läst. Därför en viss besvikelse.

 2. Välskriven och fängslande
  @bokslukarfeministen, 11 april 2021

  En flickas memoarer är en oerhört välskriven och fängslande berättelse som är skriven på ett väldigt smärtsamt sätt. Jag fastnade totalt i berättelsen och blev berörd av den då jag återigen blir påmind över de svårheter som många kvinnor går igenom och som kommer att påverka dem genom hela livet. Jag gillade även Ernaux person- och miljöbeskrivningar då hon lyckas få dem att kännas levande på något sätt. En fin bok som inte lämnar en oberörd helt enkelt.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Annie Ernaux