1959 : Ingrid och Georg - en kärlekshistoria (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (1.5 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Serie
Drömmar om frihet - ett generationsdrama (del 1)
Utgivningsdatum
2022-03-31
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
ISBN
9789113112350

1959 : Ingrid och Georg - en kärlekshistoria E-bok

(10 röster)  |  Läs 1 recension
E-bok,  Svenska, 2022-03-31

Styckköp

95

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Stockholm i slutet av 50-talet. Ingrid bor med sonen Tom i ett liten lägenhet på Sankt Eriksplan. Hon är lärarinna på en flickskola och njuter av att bestämma över sitt eget liv. Hon är en välkommen gäst hos väninnan Britt och hennes man Ingvar, en känd filmproducent, som har fina bjudningar med spännande gäster.

Så träffar hon Georg, en ung ambitiös journalist, som just flyttat till stan och har stora drömmar om modernitet och ett samhälle som utlovar en bättre framtid för alla.

Ingen av dem har egentligen bråttom att binda sig, men när Ingrid blir gravid gör de vad som förväntas av dem, tar sitt ansvar och planerar för en gemensam familj. De delar hopp om gemenskap och kärlek, men hyser också båda en stark längtan efter ett friare sätt att leva. Men hur jämkar man sina förväntningar när man fortfarande lever i en tid av konventioner och traditioner? Och kan de vara lyhörda för sina egna och varandras föreställningar?

Helena von Zweigbergks roman levandegör en tid, en stad, och ett par. En kvinna och en man med helt olika bakgrund, som försöker dela sina drömmar om en ljusare framtid och ett modernare sätt att leva och älska.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av 1959 : Ingrid och Georg - en kärlekshistoria. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Betyg: 4,5 av 5
    Britt-Marie Kullin, 19 april 2022

    Det här är den tionde boken som jag har läst av författaren Helena von Zweigbergk. Och hon har gett ut uppåt ett tjugotal böcker. Alla dom som jag har läst, har jag tyckt mycket om, till exempel den näst senaste romanen, Totalskada. Den här boken, 1959, är, som jag har förstått det, den första delen i en kommande romanserie. Jag kommer definitivt att följa serien, för jag tyckte riktigt mycket om den här boken. Mycket välskriven, nostalgisk, gripande, intressant, berörande, och väldigt bra. T... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Helena Von Zweigbergk