1959 : Ingrid och Georg - en kärlekshistoria (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (363.7 MB)
Språk
Svenska
Serie
Drömmar om frihet - ett generationsdrama (del 1)
Inläsare
Ella Schartner
Utgivningsdatum
2022-03-31
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
ISBN
9789113112442
1959 : Ingrid och Georg - en kärlekshistoria (ljudbok)

1959 : Ingrid och Georg - en kärlekshistoria Ljudbok

(38 röster)  |  Läs 7 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2022-03-31

Styckköp

149

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Stockholm i slutet av 50-talet. Ingrid bor med sonen Tom i ett liten lägenhet på Sankt Eriksplan. Hon är lärarinna på en flickskola och njuter av att bestämma över sitt eget liv. Hon är en välkommen gäst hos väninnan Britt och hennes man Ingvar, en känd filmproducent, som har fina bjudningar med spännande gäster.

Så träffar hon Georg, en ung ambitiös journalist, som just flyttat till stan och har stora drömmar om modernitet och ett samhälle som utlovar en bättre framtid för alla.

Ingen av dem har egentligen bråttom att binda sig, men när Ingrid blir gravid gör de vad som förväntas av dem, tar sitt ansvar och planerar för en gemensam familj. De delar hopp om gemenskap och kärlek, men hyser också båda en stark längtan efter ett friare sätt att leva. Men hur jämkar man sina förväntningar när man fortfarande lever i en tid av konventioner och traditioner? Och kan de vara lyhörda för sina egna och varandras föreställningar?

Helena von Zweigbergks roman levandegör en tid, en stad, och ett par. En kvinna och en man med helt olika bakgrund, som försöker dela sina drömmar om en ljusare framtid och ett modernare sätt att leva och älska.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 7 recensioner av 1959 : Ingrid och Georg - en kärlekshistoria. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Helt underbar bok.
  -, 25 oktober 2022

  Ett fint tidsdokument som borde bli film eller serie. Skulle vilja ha en fortsättning på den så man får veta hur det gick för personerna i boken.

 2. 1959 Ingrid och George

  Boken var lättläst och hade ett fint språk. Relationerna var målande beskrivningar av huvudpersonerna och särskilt av den lille pojken. Tidsepoken var också bra beskrivet.

 3. En annan tid
  -, 30 augusti 2022

  En varm skildring om hur livet kan bli - och blev för många.

 4. 1959
  -, 16 juni 2022

  Intressant skrivet om unga kvinnors sociala liv och villkor på den tiden.

 5. En trovärdig kärlekshistoria från 1959
  -, 4 juni 2022

  En välskriven och innerligt berättad kärlekshistoria med kamp för den unga kvinnan att bibehålla sitt egenvärde trots tidens hemmafruideal och synen på mannen som ende familjeförsörjare¿Läsvärd!

 6. Trevlig lyssning
  -, 15 maj 2022

  Bra.

 7. Betyg: 4,5 av 5
  Britt-Marie Kullin, 19 april 2022

  Det här är den tionde boken som jag har läst av författaren Helena von Zweigbergk. Och hon har gett ut uppåt ett tjugotal böcker. Alla dom som jag har läst, har jag tyckt mycket om, till exempel den näst senaste romanen, Totalskada. Den här boken, 1959, är, som jag har förstått det, den första delen i en kommande romanserie. Jag kommer definitivt att följa serien, för jag tyckte riktigt mycket om den här boken. Mycket välskriven, nostalgisk, gripande, intressant, berörande, och väldigt bra. T... Läs hela recensionen

Visa alla 7 recensioner

Fler böcker av Helena Von Zweigbergk