Landet utanför : Sverige och kriget 1940-1942 (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (3.4 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Serie
Landet utanför (del 2)
Utgivningsdatum
2021-03-11
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
ISBN
9789113112534

Landet utanför : Sverige och kriget 1940-1942 E-bok

(10 röster)  |  Läs 4 recensioner
E-bok,  Svenska, 2021-03-11

Styckköp

95

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
I del ett av Landet utanför skildrades Sverige under det första dramatiska krigsåret. Nu kommer den efterlängtade fortsättningen på Henrik Berggrens trilogi. I denna andra del sträcker sig handlingen från den mörka hösten 1940 till slaget om Stalingrad hösten 1942.

I centrum av berättelsen står striderna om eftergiftspolitiken mot Tyskland. Men runt de ledande politikerna, militärerna och diplomaterna vävs en fängslande skildring av livet i det neutrala Sverige. Vi möter en rad kända och mindre kända svenskars skiftande livsöden i krigets skugga. Husmödrarna klipper ransoneringskuponger, biografsalongerna är utkylda men fullsatta, antinazister planerar flykt och swing är tidens melodi till mångas irritation.

I små tidningsnotiser rapporteras om allt hårdare ingrepp mot judar i de ockuperade länderna. Men först när ett fartyg med 532 norska judar avgår mot Polen från Oslo i november 1942 kommer en reaktion...
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Landet utanför : Sverige och kriget 1940-1942. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Enastående
  -, 31 oktober 2023

  Uppslukad från första till sista sidan. Ser fram emot del 3!

 2. Mycket intressant och läsvärd.
  BOF, 25 juli 2021

  En bok som jag saknat i den litteratur som finns och behandlar Sveriges förhållande till så väl våra grannländer som de allierade och Tyskland. En ordentlig genomgång av hur komplicerad situationen var och där samlingsregeringen och P-A Hansson hade att väga externa hot, påtryckningar, vädjanden mot varandra och samtidigt hålla ihop en regering där det stundtals även inom P-A Hanssons eget parti fanns motsättningar. Därtill hålla de olika inhemska, framförallt inom armén, intressegrupper som... Läs hela recensionen

 3. Att skriva historia
  Analytikern, 10 juni 2021

  Intressant historiebeskrivning om 2:a världskriget skrivet med dåtid som referensram. Rekommenderas för den som vill ha en bredare beskrivning med såväl militära som politiska och vardagsnära pusselbitar.

 4. Förmedlar känslan
  Ulf, 29 mars 2021

  Mycket bra bok som tar upp både regeringens och övriga delar av elitens hantering liksom vanliga människors vardagsbekymmer. Läsaren känner hur instängt och hotat Sverige var och hur skickligt Per Albin och hans kollegor styrde landet så att vi slapp krig.

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Henrik Berggren