Sommaren på Nornö (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
346
Utgivningsdatum
2021-06-02
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Översättare
Hanna Svensson
Medarbetare
Graves, Emma (form)
Dimensioner
217 x 141 x 28 mm
Vikt
459 g
SAB
Hce
ISBN
9789113113012
Sommaren på Nornö (inbunden)

Sommaren på Nornö

(9 röster)  |  Läs 6 recensioner
Inbunden, Svenska, 2021-06-02
229
 • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
En sommar, två familjer, ett öde skrivet i runorna.

Artonåriga Zoë Holmgren har levt hela sitt liv på den mytomspunna ön Nornö i Stockholms skärgård. Tillsammans med sin struliga mamma Linn och sin mormor Agnes driver Zoë öns handelsbod som Holmgrens gjort i generationer.

Med en haitisk-amerikansk pappa, som hon aldrig träffat, har Zoë alltid stått ut från mängden. Trots Linns motstånd börjar Zoë i smyg göra efterforskningar. Hennes högsta önskan är att hitta honom.

Vanligtvis händer inte mycket på Nornö, men när Camilla Easton, utlandssvensk, före detta modell och numera Manhattanbo, anländer till sin nybyggda sommarbostad, ställs Zoës och Linns tillvaro på ända. De dras direkt till familjen Eastons sofistikerade och till synes perfekta liv. Men snart inser de att de inte är ensamma om att ha saker att dölja.

Sommaren på Nornö handlar om ursprung, identitet och om komplicerade mor-dotter-relationer. Och om hur skuld kan påverka våra liv mer än vi tror.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Sommaren på Nornö
 2. +
 3. Den lilla bokbussen i Provence

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den lilla bokbussen i Provence av Nina George (inbunden).

Köp båda 2 för 454 kr

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Sommaren på Nornö. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. betyg
  Erik, 4 januari 2022

  Spännande och mycket dramatisk. Dock inga mord eller kidnappningar som i andra böcker. Men ändå bra. Högsta poäng till författaren.

 2. Varm och somrig feelgood
  @bokslukarfeministen, 15 september 2021

  Sommaren på Nornö är en varm och somrig feelgood som passar perfekt en härlig sommardag. Från början var det lite svårt att komma in i boken då det dröjde några kapitel innan handlingen tog fart. När jag väl kommit förbi det så fastnade jag dock i handlingen och blev intresserad av hur det skulle gå för familjen. Sommaren på Nornö tar även upp hur det känns att vara annorlunda med känslan av att en inte riktigt passar in samt sökandet efter ens rötter och identitet. Det var nog det mest intre... Läs hela recensionen

 3. Känslosam och somrig feelgood!
  Boktanten, 14 september 2021

  "Sommaren på Nornö" är verkligen en bok att tycka om. Den har ett djup och en mening som är lite ovanligt. Boken tar upp ämnen som utanförskap och svårigheterna att hitta sin identitet på ett väldigt fint sätt. Den är välskriven och lättläst och jag tror att den även passar för unga vuxna.

  "Jennifer Anglade Dahlberg" har lyckats fånga charmen med svensk sommar med sina levande och fina miljöskildringar. Jag gillar även flirten med fornnordisk mytologi, det skapade ett mystiskt, sugge... Läs hela recensionen

 4. Nornö
  Eva, 19 augusti 2021

  Tycker boken var tråkig. Handlingen var ok men boken kunde lätt ha komprimerats till en längre novell, för mycket text där inget hände.

 5. En feelgood som har sina problem
  @bettan_bokprataren (Örebro), 7 augusti 2021

  Missa för allt i världen inte den här härliga debutromanen. Hatten av till Jennifer och hennes fina feelgood-roman. Den har allt jag vill se i den genren såsom
  intressanta karaktärer
  en historia som har ett innehåll
  det ska finnas skratt
  det får gärna finnas problem, men inte för mycket
  inte för gullig men gärna lite lagom söt
  den ska ge mig lugn och välbehag
  ett bra slut men en liten cliffhanger
  Jag tycker att Jennifer får ihop berättelsen på en bra och i... Läs hela recensionen

 6. Feelgood full med svårigheter
  Marias bokhylla, 12 juli 2021

  I Sommaren på Nornö möter vi Zoë och hennes mamma Linn. De bor på det fiktiva Nornö, men det är så detaljerat beskrivet att det är svårt att tro att det inte finns på riktigt. Zoë känner sig inte riktigt hemma på Nornö, hon passar inte in. Hon tycker inte om att vara en del av det arv som hennes familj har, att vara de som sköter om den lilla butiken på ön. Förut var det en framstående del av ön och familjen var med det också framstående och viktiga, men numer köper allt fler sina varor onlin... Läs hela recensionen

Visa alla 6 recensioner

Fler böcker av Jennifer Anglade Dahlberg

 • Lagging Indicators

  Jennifer Anglade Dahlberg

  What happens when your career is your entire identity and it’s suddenly taken away from you? It’s October 2009 and thirty-five year-old Mia Lewis is an independent woman at the top of her game. Sharp, attractive and the only senio...