Skavank : laga, vårda och uppskatta det gamla och nötta (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
169
Utgivningsdatum
2021-05-17
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Medarbetare
Fält, Stefan (form) / Ulin, Pia (foto)
Dimensioner
248 x 178 x 21 mm
Vikt
681 g
SAB
P.09
ISBN
9789113113142
Skavank : laga, vårda och uppskatta det gamla och nötta (inbunden)

Skavank : laga, vårda och uppskatta det gamla och nötta

(7 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2021-05-17
269
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Skavank är en blandning av teori, inspiration och praktisk handbok som vill hjälpa oss att se på våra saker med nya ögon och lära oss hur vi bäst kan laga och vårda dem.

Isabelle McAllister, som arbetat med nytänkande byggprojekt och DIY i hela sitt vuxna liv, berättar här om slit- och slängsamhällets utveckling och gamla synsätt och tekniker; hon går igenom olika materials egenskaper, ger tips på lagningar som både syns och inte syns och visar inspirerande förvandlingsprojekt.

Det nya och fräscha har varit eftersträvansvärt så länge, hos både människor och ting, och trenderna har svängt så fort. Det har varit mycket mer effektivt att köpa nytt än att laga. Få av oss vet vad olika material behöver och hur man bäst reparerar dem.

Men vi befinner oss mitt i en omställningstid. De flesta förstår att vår konsumtionstakt inte är rimlig. Kanske ser vi också att saker som ägts och hanterats - av oss eller av andra - har något som det nya saknar, kalla det patina, proveniens eller personlighet. Något som kräver tid, hantering och hållbarhet.

Den här boken visar på skönheten i det som skaver, och på den tillfredsställelse det kan ge att ta hand om något.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Skavank : laga, vårda och uppskatta det gamla och nötta
 2. +
 3. Svensk floskelordbok : managementjargong, politiska plattityder, värdegrundsbabbel

De som köpt den här boken har ofta också köpt Svensk floskelordbok : managementjargong, polit... av Fredrik Kullberg (kartonnage).

Köp båda 2 för 468 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Skavank : laga, vårda och uppskatta det gamla och nötta. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Viktig och inspirerande!
  Anna, 17 maj 2021

  En vacker och otroligt inspirerande bok som ställer tankarna på ända beträffande vad som är fult och fint och väcker lust att ta bättre hand om det man har omkring sig. Rekommenderas varmt!

 2. Tänkvärd och inspirerande
  Trendenser, 13 maj 2021

  En bra och viktig bok, som alla borde läsa och reflektera över. En perfekt present till din smarta kompis, eller aningslösa vän. Budskapet angår alla. Vad är dagens nålpengar? Och vem förser oss med dem?

Visa alla 2 recensioner