Sammetsdiktaturen : motstånd och medlöpare i dagens Ryssland (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.6 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2021-03-18
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
ISBN
9789113113210
Sammetsdiktaturen : motstånd och medlöpare i dagens Ryssland (e-bok)

Sammetsdiktaturen : motstånd och medlöpare i dagens Ryssland E-bok

(5 röster)  |  Läs 1 recension
E-bok (EPUB), Svenska, 2021-03-18

Styckköp

79

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
"Jag får ofta frågan hur jag står ut med att bo i Ryssland, både av ryssar och västerlänningar. Varför bo och arbeta i ett land där vardagen är så fylld av besvär? Där byråkratin är så snårig och myndigheterna så opålitliga. Du skulle ju kunna ha ett mycket enklare liv i Europa.

Det är sant. Men också ett mycket mindre intressant liv."

Det är farligt att vara oppositionell i Ryssland. Om man deltar i demonstrationer och gör motstånd riskerar man sitt liv och sin frihet. Ändå gör ryssar det - trotsar regimen för att stå upp för det de tror på.

Samtidigt är det många ryssar som väljer att tiga, att ignorera landets blodiga historia och komplicerade förhållande till demokratin så länge makthavarna lämnar dem själva och deras familjer i fred.

Hur kommer det sig?

Med sin djupa kunskap om Ryssland och sin stora kärlek till dess folk har Anna-Lena Laurén blivit en av våra mest lästa och uppskattade journalister. ISammetsdiktaturenfår vi en inblick i det politiska spelet i Kreml och följer med hem till köken hos vanliga ryssar. Levande och personligt ger Laurén värdefulla inblickar i vardagen i ett av världens mest motsägelsefulla och fascinerande samhällen.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Sammetsdiktaturen : motstånd och medlöpare i dagens Ryssland. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Sammetsdiktaturen
    Tua , 10 augusti 2022

    Ytterst läsvärd! Boken gav mej många tankeställare och flera nya synvinklar på det ryska tankesättet. Förstår sedermera lite bättre hur mina ryska "vänner" känner och tänker.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Anna-Lena Laurén