De unga vi dödar (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
340
Utgivningsdatum
2021-07-27
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Medarbetare
Acedo, Sara R (form)
Dimensioner
216 x 143 x 25 mm
Vikt
484 g
SAB
Hc
ISBN
9789113113920

De unga vi dödar

(2 röster)  |   Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2021-07-27
249
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Prisbelönta Eija Hetekivi Olsson är tillbaka med en drabbande mor-dotter-skildring. Romanen undersöker vuxenvärldens bemötande av utsatta barn och unga.

33-åriga Miira studerar till lärare på universitetet, praktiserar på ett gymnasium och jobbar i en mataffär för att få livet att gå runt. Sin egen förortsuppväxt har hon försökt förtränga - nu vill hon utbilda elever och skicka dem mot framtiden som belästa bazookas. Men varför får de inte lära sig att bli lärare på lärarutbildningen? Där snackas för mycket om kungar och andra gubbar, alldeles för lite om omvärlden och ingenting om hur man planerar en lektion. Samtidigt kommer det fram att Miiras 15-åriga dotter Nova är mobbad i skolan av både elever och lärare. Nova mår allt sämre, och Miira börjar desperat slåss för sitt barns rätt till respekt. För Novas liv och överlevnad.

De unga vi dödar är en intensiv relationsroman på ett glödande språk. Om föräldraskap och lärarskap. Om bergfast kärlek. Och om förtryck och dess följder som kan bli fullständigt livsfarliga.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. De unga vi dödar
 2. +
 3. De unga vi dödar

De som köpt den här boken har ofta också köpt De unga vi dödar av Eija Hetekivi Olsson (pocket).

Köp båda 2 för 338 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av De unga vi dödar. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. De unga vi dödar
  Yves Devolder, 7 oktober 2021

  En intressant roman som visar hur det är viktig att kommunicera med sina barn. Här kan man läsa hur en mor har problem med sin femtonåriga dotter ; dottern erfar problem på skolan och samtidigt en brist på kontakt hemma. Med ett följande depressivt beteende och till slut en längtan efter död. En bok som alla föräldrar skulle läsa för att bättre förstå sina barn och hjälpa dem utveckla sig.

 2. En modern klassiker
  Magnus Nilsson, 10 september 2021

  Med "De unga vi dödar" fullbordas trilogon om Miira som är ett av de viktigaste verken i den svenska samtidsprosan. Hetekivi Olsson övertygar både som språkkonstnär och som analytiker av samhällsutvecklingen.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Eija Hetekivi Olsson