Genombrottet : så löste släktforskaren dubbelmordet i Linköping (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
368
Utgivningsdatum
2022-07-13
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Medarbetare
Sokcic, Miroslav (form)
Dimensioner
180 x 110 x 25 mm
Vikt
195 g
SAB
Oepb
ISBN
9789113114002

Genombrottet : så löste släktforskaren dubbelmordet i Linköping

(9 röster)  |  Läs 3 recensioner
Pocket,  Svenska, 2022-07-13
89
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
När det fruktansvärda dubbelmordet i Linköping kunde klaras upp efter 16 långa år var det en släktforskare som stod för genombrottet. Peter Sjölund gick 200 år bakåt i tiden och byggde ett släktnät som lyckades ringa in mördaren, som greps och erkände direkt.

En lagändring hade gjort det möjligt att använda släktforskningsdatabaser och för första gången i Europa kunde ett mord klaras upp med den banbrytande metoden, ett genombrott som kan bli viktigare än fingeravtrycket. Nu väntar en lång rad kalla fall på sin lösning.

Det här är boken om jakten som ledde fram till att Peter Sjölund kunde identifiera mördaren. Men också om alla liv som slogs i spillror av morden den där oktoberdagen 2004 och de anhörigas långa väntan på ett svar.

Journalisten Anna Bodin har följt Peter Sjölund från allra första början. Här är deras unika berättelse om jakten som satte punkt för den största mordutredningen i Sveriges historia efter Palmemordet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Genombrottet : så löste släktforskaren dubbelmordet i Linköping
 2. +
 3. Tills alla dör

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tills alla dör av Diamant Salihu (pocket).

Köp båda 2 för 168 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Genombrottet : så löste släktforskaren dubbelmordet i Linköping. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Mycket intressant
  Jonas S, 2 augusti 2023

  Detta dådet minns man som ett av de där oförklarliga..
  I vissa delar är boken är den tekniska delen väl förklarat men kanske lite för djup för mig men sammanfattningsvis ger boken en väldigt bra bild av vad som skedde i dådet och hur man hittade den skyldige.

  Ger en djup och intressant bild av hur man kan använda denna tekniken för att lösa fler brott.

 2. Oumbärlig verklighetsthriller
  Yvonne Domeij, 16 juni 2023

  Läste den med en gång! Kunde inte sluta, hade den med mig överallt! En fullkomligt fantastisk historia om ett dubbelmord som engagerat hela vårt folk och till slut fick sin lösning. Precis som i Palmefallet letade polisen förgäves efter en invandrare när det var en "vanlig svensk".

 3. Obligatorisk läsning för brottsintresserade
  Eva, 20 augusti 2022

  En mycket intressant reportagebok om hur det fungerar med DNA-spårning när brott ska utredas. Pedagogiskt och lättläst lotsas läsaren vidare i historien om hur det fasansfulla dådet i Linköping slutligen klarades upp efter många år. Här och var bjuds vi på sidospår om hur andra "kalla" fall löstes, bland andra om en massmördare i USA och en kropp som legat i skogen i Skåne i minst ett år. Den senare visade sig komma från norra Kroatien, men exakt vilken person det var, gick inte att fastställ... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av författarna