Stark 50+ : hormoner, sömn, kost, träning (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
154
Utgivningsdatum
2021-08-13
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Medarbetare
Sporrong, Sanna (form)
Illustratör/Fotograf
Sanna Sporrong
Dimensioner
235 x 155 x 18 mm
Vikt
452 g
SAB
Vga
ISBN
9789113114019

Stark 50+ : hormoner, sömn, kost, träning

(18 röster)  |  Läs 7 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2021-08-13
259
 • Skickas från oss på måndag
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
50-årsåldern kan vara en utmaning för dig som kvinna, särskilt när det gäller hälsa, stress och välmående. I den här boken får du konkret hjälp med vad du kan göra själv för att öka ditt eget välbefinnande under åren från 50 och uppåt. Hur du kan hålla dig smärtfri, stark, vital och frisk - så länge som det bara går!

Boken fördjupar sig i relevanta ämnen och frågeställningar för kvinnor mitt i livet, till exempel vad som händer i kroppen efter menopaus, om träning och vardagsrörelse och vilka vanliga träningsmisstag kvinnor i klimakteriet gör. Om hormonbehandling eller inte, liksom vad du kan göra för att sova bättre när du blir äldre. Om viktuppgång, känslor och mat och varför hård träning och bantning är den sämsta viktminskningsmetoden för kvinnor i klimakteriet. Författaren är också en ivrig utövare av kalla bad, en både energihöjande och avstressande naturupplevelse.

Den tar också upp när livet blir svårt och sjukdom, familj och relationer ställer helt nya krav på oss.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Stark 50+ : hormoner, sömn, kost, träning
 2. +
 3. Stark genom klimakteriet : fysiskt, psykiskt, mentalt

De som köpt den här boken har ofta också köpt Stark genom klimakteriet : fysiskt, psykiskt, m... av Monika Björn (inbunden).

Köp båda 2 för 518 kr

Kundrecensioner

Det finns 7 recensioner av Stark 50+ : hormoner, sömn, kost, träning. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Bra bok för kvinna 50+

  Om man är kvinna, 50+ och har klimakteriebesvär är detta en bra bok. Jag har läst många liknande böcker men jag gillar särskilt att den inte är så teknisk utan presenterat information på ett ganska enkelt sätt och utan att bli långrandig eller fördjupa sig allt för mycket i biologi och hormoner.

 2. Ett måste för alla kvinnor
  Bokmalen71, 15 augusti 2022

  Detta är en bok som alla kvinnor oavsett ålder borde läsa! Den innehåller både intressant fakta och massor med goda råd.

 3. En välbehövlig bok som varje kvinna borde läsa
  Lindelou (Västerås), 14 februari 2022

  Detta är en välbehövlig bok som varje kvinna borde läsa. Monika beskriver på ett lättbegripligt sätt vad som händer i en kvinnas kropp från förklimakteriet, klimakteriet och efter inkl. potentiella åtgärder som kan vara till hjälp. Detta utan att sätta orimliga krav på vad du måste göra eller inte göra. Snarare försöker Monika att minska kraven och stressen vi sätter som kvinnor på våra kroppar själva och från omgivningen. Det enda jag saknar är lite djupare diskussioner ibland- hade velat ve... Läs hela recensionen

 4. Folkbildande och inspirerande!
  Sookie, 2 oktober 2021

  Ett viktigt bidrag till att minska det kollektiva kunskapsglappet om kvinnokroppen. Svar på så många frågor, som vi inte borde ha. Läs, lär och inspireras.

 5. Så mycket kunskap
  Anette, 18 september 2021

  Mycket bra skrivet om viktigt ämne. Monika har samlat in och presenterar forskningsrön och egna erfarenheter samt från sin yrkesroll.

 6. Riktigt bra
  -, 13 september 2021

  Jag har lärt mig en hel del. Monika är bra på att förklara och beskriva. Jag kommer att läsa vissa delar om igen.

 7. Intressant
  veronicas_bok_bak_liv, 29 augusti 2021

  Att vara i 50-års åldern kan vara en utmaning för oss kvinnor, särskilt när det gäller kost, stress och välmående. I denna bok får man konkreta tips på vad man själv kan göra för sitt egna välbefinnande. Hur kan jag hålla mig välmående, stark, vital och smärtfri så länge det är möjligt efter mina förutsättningar trots att jag blir äldre? Och vad händer i kroppen efter menopaus?

  Då jag själv är i den ålder som boken är riktad till så blir den extra intressant att läsa. Boken ger mig ... Läs hela recensionen

Visa alla 7 recensioner

Fler böcker av Monika Björn

 • Stark genom klimakteriet : fysiskt, psykiskt, mentalt

  Monika Björn

  Nämn ordet klimakteriet och de flesta tänker på något negativt. Men så behöver det inte vara! Författaren och träningsexperten Monika Björn skriver om hur vi själva kan påverka vårt välmående. Stark genom klimakteriet är en inspirationsbok för akt...