Trion (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
355
Utgivningsdatum
2021-07-23
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Medarbetare
Acedo, Sara R (form)
Dimensioner
216 x 144 x 28 mm
Vikt
523 g
SAB
Hc
ISBN
9789113114125
Trion (inbunden)

Trion

(24 röster)  |  Läs 7 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2021-07-23
249
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
"Himlen var djupblå. Fortfarande ljust. Jag skulle minnas den där cykelturen, jag insåg det så fort August började trampa. Jag skulle glömma arbetspasset, den knappt färdigkokta pastan, kanske till och med det röda märket på Thoras axel, men jag skulle inte glömma: Augusts mjuka bomullsskjorta mellan mina fingrar, lukten av tvättmedel och cigarettrök, kvällssolen som flätade sig genom Thoras utsläppta hår."

Thora, Hugo och August - tre vänner i tjugoårsåldern som tillbringar all tid tillsammans: hänger på caféer, cyklar till Djurgården om sommarnätterna, möter våren i Paris. Men under ytan rör sig starka känslor och funderingar om identitet, klass och kärlek.

Thora kommer från gamla pengar och är uppvuxen i en tjusig våning i exklusiva Lärkstaden. Hon och konstnären August har länge varit nära, ibland älskare. Hugo har en helt annan bakgrund, och möter Thora och August när han blir inneboende hos hennes föräldrar. Han både fascineras och förfasas över deras privilegierade värld.

Den sköra balansen mellan dem riskerar hela tiden att förstöras.

Trion är en mogen och löftesrik debut som på pricken fångar den bitterljuva känslan av att vara ung, när man har hela livet framför sig, och precis allt är på största allvar.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Trion
 2. +
 3. Samlade verk

De som köpt den här boken har ofta också köpt Samlade verk av Lydia Sandgren (inbunden).

Köp båda 2 för 498 kr

Kundrecensioner

Det finns 7 recensioner av Trion. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Pekoral
  Björn Öjerskog, 13 juni 2022

  Pratig. Konstruerad. Klart sämre än Sandgrens Samlade verk. Hypen, som vissa resencenter ägnade sig åt syns mig obegriplig. Kan definitivt inte rekommenderas.

 2. Delvis underhållande
  @bokslukarfeministen, 6 januari 2022

  Jag kan inte riktigt bestämma mig för vad jag egentligen tycker om Trion. Jag fastnade definitivt i den, men tyckte samtidigt att den var jobbig att läsa då den ibland kändes lite väl pretentiös. Jag saknade Augusts röst i det hela då han ibland känns som tråden som håller ihop vänskapen och det kändes ibland lite som om berättelsen inte tog sig vidare, utan fastnade på något sätt. Dock skildrar Hedman den ungdomliga vämjelsen på ett bra sätt, och den var som sagt ändå underhållande då det va... Läs hela recensionen

 3. Typ en hype ledde till diss ledde till ny hype?
  David Armini, 4 november 2021

  Jag började läsa Trion av Johanna Hedman eftersom den varit så omtalad, men jag är sorgligt (eller lyckligt) dåligt insatt i debatten. Typ en hype ledde till diss ledde till ny hype? Är hon nästa Lydia Sandgren eller inte?

  Jag tänker snart på Bret Easton Ellis böcker, The Great Gatsby och framför allt en gammal favorit: The Secret History av Donna Tartt. Miljö av blasé rikedom, en katt bland hermeliner, manliga röster med feminina attribut, en nästan ständig närvaro av sexuell stämni... Läs hela recensionen

 4. Välskriven
  Christina Andersson, 7 oktober 2021

  En mycket bra bok där jag varje gång förväntansfullt och ivrigt längtat efter att kliva in i den världen igen. Väldigt fina iakttagelser av omvärlden, både i form av omgivningar och människors inre. Läst med stor behållning.

 5. Trion - en lättläst roman om personlig utveckling
  Irene Kolare, 27 september 2021

  Johanna Hedmans "Trion" är en lättläst roman om personlig utveckling.

  Hedman berättar om Thoras, Hugos och Augusts brist på erfarenhet och sökandet efter varandets olidliga lätthet. Ungdomarnas identitetskris, den som alla ska genomleva, berör. Den här trion lever i relationer där rädslan, för att den jag älskar ska sluta att älska mig, är ständigt överhängande. Läsaren kan sträckläsa romanen och minnas studenttiden då hela livet väntade.

  Jag tycker att bokens passager om kl... Läs hela recensionen

 6. Trion
  Kerstin Bohlin, 15 september 2021

  Lite väl överskattad bok!

  Lite intressant men som en van och stor bokslukare genom åren var det ingen toppenbra.

  Mvh
  Lillkee

 7. Helt ok
  Martin , 8 september 2021

  En fin skildring av vuxenblivande och hur svårt det kan vara att leva upp till kärlekens krav på uppriktighet och att utlämna sig till någon annan. Det är inte i Lydia Sandgrens klass, inte på långa vägar, men fortfarande läsvärt.

Visa alla 7 recensioner

Fler böcker av Johanna Hedman

 • The Trio

  Johanna Hedman

  SHORTLISTED FOR THE BERNARD SHAW PRIZE 2023 Elegant, mature and richly atmospheric, a bittersweet love story glimpsed through the veil of memory 'The love child of Normal People and Brideshead Revisited... Sublime and elegiac' Francesca ...

 • Trio

  Johanna Hedman

  SHORTLISTED FOR THE BERNARD SHAW PRIZE 2023Elegant, mature and richly atmospheric, a bittersweet love story glimpsed through the veil of memory'The love child of Normal People and Brideshead Revisited... Sublime and elegiac' Francesca Reece'[A] he...